$left
$middle

Matupplevelser

Tips på mataktiviteter i Malmö.

Under de senaste åren har matscenen i Malmö blomstrat och här hittar du ett stort utbud av mat från hela världen. Nedan finns en handfull tips på upplevelser.

Mat & Vin i Slottsparken

Matlagningsaktivitet och provningar tillsammans med professionella kockar.

Disgusting Food Museum

Utställningen har 80 av världens äckligaste maträtter. Äventyrliga besökare kommer uppskatta möjligheten att lukta och smaka några av dessa beryktade maträtter. Vågar du lukta på världens mest stinkande ost?

Malmö Brewing Co.

Malmö Brewing Co. erbjuder bland annat bryggeriturer med ölprovning. I lokalerna finns även deras bar Tap Room med lokala och internationella öl från mikrobryggerier.

Sibbarps Husbryggeri

Sibbarps Husbryggeri erbjuder guidade turer för grupper där de går igenom bryggprocessen med utrustning, råvaror och berättar varför en öl blir ljus eller mörk och smakar som den gör.

Hällåkra Vingård

Besök en vingård på vackra Söderslätt strax utanför Malmö. Här erbjuds du vinprovning, mat och besök i vingården.

Öresundsfiske

Erbjuder torskfiske i Öresund med utrustning finns att hyra och skeppare för både erfarna fiskare och nybörjare. Tillaga sedan din nyfångade fisk hemma hos matskribenten och prisbelönta kokboks författarinnan Margareta Schild-Landgren.

Matkaravan

Matkaravan erbjuder matvandringar runt om i staden. Bland finns turer på Möllevångstorget, där man får möjlighet att smaka på hela världen samt Saluhallsturer och Fikaturer.

Smaktur i Malmö

Travelshop arrangerar en runda med 4 olika smakstop runt om i Malmö. Turen upplevs bäst på cykel och går både att göra som self-guided eller med en personlig guide.

sv