$left
$middle

Företags­etableringar

Vi vet att Malmö är en utmärkt stad att investera och etablera företag i. En modern och pulserade europeisk stad som bibehållit småstadens charm och vänlighet. Tack vare ett väl utvecklat samarbete mellan företag, forskningsbyar och kollegor skapas en stabil bas för entreprenörskap och kreativ utveckling.

Låt oss berätta mer om varför Malmö är rätt plats för dig och hur vi kan hjälpa till.

Varför Malmö?

Tillgängligt

Med sitt unika läge är Malmö länken mellan Skandinavien och kontinenten. Här finns två internationella flygplatser inom 30 minuters avstånd från centrum, en välutvecklad hamnverksamhet och utmärkta tågförbindelser både regionalt och till Europa. 70000 personer pendlar in till Malmö varje dag. I Malmö är det nära till allt. Oavsett om du ska träffa kunder, åka till jobbet, ta ett dopp, äta god mat eller göra en aktivitet så tar det sällan längre än 15 minuter.

Rätt kompetens

Ung och global stad med 179 nationaliteter representerade och hälften av invånarna är under 35 år. Öresund är Nordens största arbetsmarknadsregion med 4 miljoner invånare och Malmö är 7:e snabbast växande staden i Europa. Med 17 universitet i regionen, varav 3 ligger i Malmö, finns här Skandinaviens största rekryteringsbas för högutbildad kompetens.

Innovativt

Malmö ligger i topp inom innovation och utveckling i en av de mest innovativa regionerna i världen. Var tredje timme startar ett nytt företag i Malmö. Här hittar du högst andel personer inom R&D per capita i EU och Öresundsområdet står för 26% av BNP i Sverige och Danmark. I regionen ligger även anläggningarna för MAX IV och ESS som lockar forskningskompetens från hela världen.

Hållbart

Malmö tar alla aspekter av hållbarhet på allvar. Vi står som internationell förebild inom hållbar stadsutveckling, är Sveriges "Miljöbästa kommun" och har världens första automatiserade sorteringsanläggning för textilier. Vi ska vara klimatneutrala 2030 och FNs globala mål är en central del av stadens budget. Här finns riskkapital för minskad klimatpåverkan, kompetenscentrum för social innovation, Sveriges starkaste föreningsliv och mycket mer.

Upptäck vår region

Vi arbetar i nära samarbete med angränsande kommuner i Skåne, över sundet och nationellt. Läs mer om vad vår region erbjuder.

Invest in Skåne

Invest in Skåne erbjuder kostnadsfri rådgivning och service till utländska företag som vill etablera sig i Skåne samt till skånska företag som är redo att ta steget ut på den internationella marknaden.

Greater Copenhagen

Greater Copenhagen är en samarbetsorganisation för tillväxt och utveckling i Nordens största metropolregion med 4,4 miljoner invånare i Sydsverige och Östdanmark.

Business Sweden

Business Sweden arbetar på uppdrag av regeringen och det privata näringslivet för att hjälpa svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi kan bland annat hjälpa dig med vilka områden i Malmö som passar ditt företag, hur du hittar lediga lokaler, möjliga kontakter till service providers, företag, universitet och inom Malmö stad. Vi har även kunskap om regionens utveckling och projekt samt demografi och statistik som kan bidra till ditt företags utveckling.

Vill du veta mer om möjligheterna för etablering i Malmö?

Kontakta oss:

aefg

Louise Svensson
E-mail: louise.svensson@malmo.se
Mobil: +46 (0)706-92 35 35

aefg

Magnus Carstam
E-mail: magnus.carstam@malmo.se
Mobil: +46 (0)708-756 868

aefg

Stefan Månsson
E-mail: stefan.m.mansson@malmo.se
Mobil: +46 (0)709-99 39 94

Kontaktinformation och länkar

sv