$left
$middle

Texter

För dig som vill berätta om Malmö.

Här delar vi inspirerande texter som kan användas när du vill berätta om Malmö i din marknadsföring.

Malmö. Det börjar här.

Malmö är mer än en stad. Malmö är möten, mat och skratt. En stad full av människor som skapar upplevelser för andra – teater, mat, konst och musik. Här möter du den unga lovande designern, kocken som vågar ta ut svängarna, regissören som tacklar de svåra ämnena och start-upen med de stora drömmarna.

I Malmö finns en rörelse av idéer och kraft som är helt unik. Du känner den när du besöker oss. När du upplever konsten, musiken och maten. När du möter mångfalden och människorna. En plats där så många samlats för att förverkliga sina drömmar. Där det finns plats för ambitioner och talang. Och där du får vara med.

Det sägs att vår stad är en av de krogtätaste i Sverige. Kanske är det för att hälften av alla som bor i Malmö är under 35. Runt Möllevångstorget och Davidshallstorg testar unga krögare sina vingar med influenser från Frankrike, Italien, Japan, Libanon, Syrien och Iran. Med närheten till Skånes fantastiska utbud av råvaror och de många stadsodlingarna har Malmö fulländat jord-till-bord och tagit det nynordiska köket till nya höjder. Det vegetariska och veganska utbudet har länge varit ett av Sveriges bästa och du hittar barer och mysiga caféer över hela stan.

Du kan räkna med att bli överraskad vårt kulturliv. Här finns otaliga utövare och aktörer som erbjuder oförglömliga upplevelser årets alla dagar - från bandet som gör sin första spelning till världsartister inom musik och teater. I Malmö finns en lång tradition av evenemang och eldsjälar inom kultur. Här ser du gränser tänjas och stjärnor tändas. Besök våra lokala scener med experimentell teater och konserter. Se musikaler och shower på våra privata teatrar eller världsartister på arenorna. Malmö Lives konsertsal erbjuder allt från nallekonserter för de allra minsta och vår symfoniorkester lockar branschens största namn. Malmö Opera bjuder på klassisk opera och balett, med en scenografi och ett uttryck som är unikt för oss.

Runt om i stan hittar du hundratals offentliga konstverk och massor av exempel på nyskapande arkitektur. Besök de många konstgallerierna eller gå på Malmö Konsthall och Moderna Museet. Du hittar äldre konst och konsthantverk på Malmö Konstmuseum och det bästa av modern svensk och skandinavisk design på Form Design Center vid Lilla Torg. Det finns ett stort utbud av vintage- och second hand-butiker för mode, form och hantverk. Letar du efter det senaste inom mode och design finns det både ett brett utbud av mindre butiker i stan och flera stora shoppingcentra som Hansa, Mobilia och Emporia. Dessutom finns hela Köpenhamns utbud bara en halvtimme bort på andra sidan Öresundsbron.

På tjugo minuter når du hela Malmö med cykel. Du tar dig enkelt från Rosengård till stranden eller från city till landet. Du kan gå sakta strosa i stan med en vän eller springa till kullarna med några gerillalöpare. Äta picknick i en park eller dricka öl på ett torg. Promenera längs kajen eller åka skateboard på en ramp. Allt är nära i Sverige minsta storstad.

Arbetarstaden som blev kunskapsstad blev upplevelsestad. En plats där människor samlas för att förverkliga sina idéer. En plats där du garanterat får uppleva något nytt.

Välkommen till Malmö. Det börjar här.

sv