Start

Nytt grepp mot gängkriminella kan prövas i Malmö

Den framgångsrika strategin Group Violence Intervention, utvecklad i USA, ska översättas till svenska förhållanden och kan prövas i Malmö. Syftet är att bryta kriminella individers och konstellationers kriminella gärningar med särskilt fokus på dödligt våld.

Polisen utser nytt särskilt prioriterat område i Malmö

I en ny fördjupad kunskapsrapport om problematik i utsatta områden i Sverige tillkommer ett nytt särskilt prioriterat område i Malmö, Nydala-Hermodsdal-Lindängen. Här kommer polisen nu att ytterligare förstärka sina insatser.

Avgifter barnomsorg juni - juli

I enlighet med Malmö stads avgifter och regler för förskoleverksamhet, kommer förskolebarn som terminstid betalar skoltaxa; att debiteras full avgift för juni och juli månad.

Vill alla att du ska gifta dig, utom du?

Snart är det sommarlov. För många innebär det en möjlighet att kunna åka och hälsa på släktingar och vänner. En del reser till sina tidigare hemländer, vilket för de allra flesta innebär ett kärt återseende. Men för några finns det risk för att det då görs upp planer för, och till och med genomförs, förlovning och äktenskap – ibland mot personens vilja. 

Storsatsning på kollektiv­trafik, cykel och bostäder

Idag, fredagen den 2 juni, har Malmö stad och Region Skåne kommit överens med Sverigeförhandlingen. Åtta bussobjekt, Malmöpendeln – Lommabanan etapp 2, fjorton cykelbanor samt 28 550 nya bostäder i storstadsområde Malmö ingår. Detta är den största kollektivtrafiksatsningen i Malmö sedan Citytunneln byggdes.