Huvudnyheter

Kina nyfiket på förvaltningens arbete med barn och ungdomar

Fredagen den 18 augusti fick Plattform Malmö och öppenvården Väster besök av ett tjugotal personer som rest den långa vägen från Kina till Malmö.

Nominera en Malmöhjälte

Vem tycker Du ska få Malmö stads pris för mänskliga rättigheter?

Fem projekt tävlar om Stadsbyggnads- priset och Gröna Lansen

Malmö stad delar årligen ut ett Stadsbyggnadspris för arkitektur och stadsbyggnad och ett Gröna Lansen-pris för hållbart byggande. I år har juryn valt att presentera sex finalister av totalt ett trettiotal inkomna förslag. På Stadsbyggandets dag den 1 september tillkännages vilka av projekten som vinner.

Krafttag mot sexuellt ofredande

De senaste två åren har sexuellt ofredande på festivaler diskuterats mycket, något som arrangörerna på Malmöfestivalen tagit fasta på. De arbetsgrupper som arbetar med festivalen får utbildning i hur de ska förebygga ofredande, samt hur de ska agera om någon blir utsatt.

Ideell förening? Sök pengar idag!

Som ideell förening i Malmö kan du fram till och med den 30/10 ansöka om pengar för arbete med jämställdhet, antidiskriminering och nationella minoriteter.

Malmö stad utbildar om sexuella övergrepp

I två år har Malmö stad hållit utbildningar för flera av de verksamheter som kommunen samarbetar med under Malmöfestivalen. Syftet är att ge ökad kunskap kring hur de ska agera när de ser någon begå sexuella övergrepp.

Festival ger nya vägar in på arbetsmarknad

Bryta bröd, entreprenör lab och hip hop workshop. Detta och mycket mer kan du göra under Opportunity Space Festival – en festival för  Malmöbor som vill bygga upp nya kontakter och hitta nya vägar in på arbetsmarknaden. Festivalen  pågår mellan den 22 augusti och 2 september. Den är öppen för alla och aktiviteterna är gratis.

Malmöfestivalen fortsätter arbetet med en trygg festival

Malmöfestivalen jobbar aktivt med trygghet och säkerhet för att göra festivalupplevelsen så bra och trivsam som möjligt. I år innebär det fler trafikvakter än tidigare, festivalvänner som besökarna har möjlighet att vända sig till, podier i publikhavet och en hel del annat.