Huvudnyheter

Krafttag kring ökat Tramadolmissbruk hos unga

En liten, luktlös tablett som används för att behandla måttlig till svår smärta. Missbruket av läkemedlet Tramadol ökar fortfarande bland unga i Malmö. I december startar Maria Malmö ett tvåårigt projekt för att fördjupa kunskapen om opioden och dess användare. I förlängningen är förhoppningen att få missbruket av att minska.

Tre hundra på Green Surge

Nästan 300 deltagare samlades på Sankt Gertrud i centrala Malmö i dag för att diskutera resultatet av ett 4-årig EU projekt om grön infrastruktur – GREEN SURGE.

Hjälpmedelsdagen 2017

Den 22:a september uppmärksammar Malmö stad den nationella hjälpmedelsdagen. Du hittar oss på Mobilia köpcentrum där du bland annat kan få service av din rollator, pröva olika hjälpmedel som kan förhindra fallolyckor   och få råd och träningstips på hur du bäst håller dig på benen.

Utredning klar kring händelse med märken på barns rygg

Förskoleförvaltningens utredning av den uppmärksammade händelsen då vårdnadshavare upptäckte flera märken på sitt barns rygg har nu avslutats. Utredningen visar att det funnits brister i tillsynen på förskolan vid ett tillfälle under den aktuella dagen, att kommunikationen inte fungerat fullt ut och att rutinerna vid hämtning inte följts. Flera åtgärder har redan vidtagits och stöd har satts in till både familj och medarbetare.

PRAO gör skillnad

Malmö stad har tagit över ansvaret från den enskilde eleven att hitta praoplatser. PraktikMalmö, som arbetar med både praktik- och praoplatser, letar nu på uppdrag av grundskoleförvaltningen efter arbetsgivare inom både offentliga och privata sektorn som kan ta emot åttondeklassare under en givande vecka. Annika Franklin, biträdande förskolechef på Svågertorps och Iduns förskola ser prao som en möjlighet för arbetsgivare att möta sina framtida kollegor.

Polisen gör trygghetsundersökning i Malmö

Nu genomför polisen i region Syd den årliga lokala trygghetsmätningen. 67 000 medborgare mellan 16 och 85 år kommer i dagarna att få en enkät hemskickad, med ett antal frågor och besvara.

Saluhallen och Greenhouse prisas