Huvudnyheter

Den schyssta julmarknaden GOOD JUL gör pop-up besök

Malmö Fairtrade Citys schyssta julmarknad, GOOD JUL, är tillbaka! Den 6-17 december tar julmarknaden formen av en pop up butik på Södra förstadsgatan 4. Det blir fokus på fair trade, vintage, remake och ekologiskt, samt kläd- och leksaksbyte, workshop och utställning om en medveten stil.

Malmö får mer enhetlig parkeringstaxa

Malmö får en alltmer enhetlig parkeringstaxa. Under våren kommer de sista två beslutade områdena att få ändrad taxa, GK-L i Västra Sorgenfri och GK-C vid Möllan.

Vem blir första vinnaren av priset för mänskliga rättigheter?

Priset för mänskliga rättigheter är nyinstiftat 2017 och årets pristagare kommer ta emot sina utmärkelser vid en ceremoni söndagen den 10 december i biograf Panoras lokaler. Arrangemanget är öppet för alla.

Jul i City på Gustav Adolfs torg

Den 25 november startar Jul i City – årets stora jularrangemang i Malmö. Gustav Adolfs torg fylls med vintrig magi och ljus i olika slags former. Under en månad kan Malmöbor och besökare värma sig i en ljusterapitunnel, designa julbelysningen i träden, posera i Malmös största julkort, njuta av musik och umgås i dometältet.

Bred dialog när ny stadsdel planeras i Limhamn

Annetorps industriområde kan bli en ny stadsdel i Limhamn med bostäder, bostäder, verksamheter, service och handel. Planeringen är igång och nu kan malmöborna tycka till och komma med förslag på hur det framtida området ska se ut.

Ungdomar och fyrverkerier – olagligt och farligt

Vet du att det är olagligt i Sverige att smälla raketer och fyrverkerier på andra dagar än nyårsafton? Och att den som är under 18 år varken får köpa eller använda fyrverkerier? Och att enbart de som har tillstånd får sälja fyrverkerier?

Skolinspektionen har avslutat granskning av händelse

Skolinspektionen har nu avslutat sin granskning av den händelse i slutet av augusti på en förskola i Malmö där vårdnadshavare upptäckte flera märken på sitt barns rygg.

Höjaskolans elever uppmärksammas för Good Behavior Game (Höjaspelet)

Malmö stad beslutade tidigare i år att satsa på CTC - Communities That Care - ett styrsystem för preventionsarbete för att skapa goda uppväxtvillkor för barn och unga i Malmö. Inom ramen för en genomförd CTC-pilot har Höjaskolan varit pilotskola för införandet av det internationellt erkända programmet Good Behavior Game.

Misstanke om ekonomiska oegentligheter på en skola i Malmö 

Rektor och två lärare på en skola i Malmö har i dag delgetts misstanke om ekonomiska oegentligheter. 

Fler hemlösa barn men ökningen bromsas

Ökningen av antalet hemlösa personer har bromsats. Det visar den årliga kartläggning av hemlöshetssituationen som genomfördes under oktober 2017 i Malmö. Mellan 2016 och 2017 ökade antalet med 12 personer, jämfört med 407 personer mellan 2015 och 2016. Mätningen visar också att antalet hemlösa hushåll med barn ökar.

Syns du, finns du!

Du glömmer väl inte reflexer när du sätter dig på cykeln? Nu är gatukontorets reflexkampanj Syns du, finns du tillbaka. En kampanj med fokus på reflexer och trafiksäkerhet.