Start

Anlagd brand på Gånglåtens förskola

På onsdagskvällen drabbades Gånglåtens förskola av en anlagd brand. Räddningstjänsten var snabbt på plats och släckte branden. Saneringen startar under dagen.

Halverad restid till Köpenhamn med Öresundsmetron

20 minuters restid mellan centrala Malmö och centrala Köpenhamn? Det kan bli verklighet när Köpenhamns metro förlängs i en tunnel under sundet och blir Öresundsmetron.

Skolavslutning – fest, frihet och tyvärr vissa risker

Snart är det sommarlov! För många ungdomar är skolavslutningen en efterlängtad kväll med kompisar och fest. Det kan såklart vara hur härligt som helst, men som alltid vid högtider finns det en risk att festandet går lite över styr. Särskilt om alkohol är inblandat. Här får du tips om hur du kan hantera den knepiga situationen runt tonåringar och alkohol.

Uppdatering kring branden på Fosiedals förskola

Natten till söndagen den 27 maj totalförstördes delar av Fosiedals förskola i en brand. Alla vårdnadshavare är underrättade och förskoleförvaltningen har hittat tillfälliga lösningar för barnens placeringar idag måndag.

Information om branden i Fosiedals förskola

Natten till söndagen den 27 maj totalförstördes delar av Fosiedals förskola i en brand. Förskoleförvaltningen i Malmö stad arbetar under söndagen med att hitta en lösning för barnens placeringar och att informera alla berörda vårdnadshavare.

Spara på vårt vatten

Det är värmebölja och det gör att det går åt ovanligt mycket vatten. Nu behöver vi hjälpas åt att använda vattnet smart och spara så mycket som möjligt. VA SYD och Sydvatten går nu ut med en vädjan till alla invånare att spara på vatten så mycket som möjligt.

Om personuppgifter

Den nya dataskyddsförordningen börjar gälla 25 maj. På malmo.se finns information om hur Malmö stad behandlar personuppgifter.

Informations- och dialogträffen för organisationer inom det sociala området

Den 3 maj bjöd arbetsmarknads- och socialförvaltningen och arbetsmarknads- och socialnämnden in idéburna organisationer med verksamhet inom det sociala området till en informations- och dialogträff. Organisationer som fått organisationsstöd år 2018 eller som planerar att söka inför 2019 var välkomna att delta.

Hot mot en av våra grundskolor

I går fick skolledningen på Bergaskolan kännedom om att tre elever framfört ett hot riktat mot elever som går i årskurs 7–9. Eleverna går för tillfället på Sundsbroskolan eftersom Bergaskolans högstadium renoveras.

CTC: ny satsning för förbättrade uppväxtvillkor för Malmös unga - start i fem områden 2018

Att skapa goda uppväxtvillkor för barn och unga är ett långsiktigt arbete. Malmö stad inför nu ett vetenskapligt grundat system för det förebyggande arbetet, kallat Communities That Care (CTC), med start i fem lokala områden. Urvalsarbetet har gjorts i samverkan mellan Malmö stad och polisområde Malmö.

Missa inte Nordic Clean Energy Week

Tisdag den 22 maj drar Nordic Clean Energy Week igång i Malmö. Välkommen att delta på spännande seminarier, paneldiskussioner och events om hur vi kan accelerera energiomställningen.

Testa översiktsplanen för Nyhamnen i 3D och virtual reality

Fram till den 1 september pågår utställningen av översiktsplanen för Nyhamnen. Då kan du tycka till och komma med synpunkter på planförslaget. Under utställningsperioden kan du testa förslaget i 3D och virtual reality eller följa med på en guidad vandring i området.

Fler Malmöbor ska få tillgång till snabbt bredband

Malmö ligger på plats 11 i landet när det kommer till tillgången på snabbt bredband. För att fler ska få tillgång till digital infrastruktur fortsätter utbyggnaden under kommande år.

Polisen och Malmö stad: fyra nya medborgarlöften för ökad trygghet i Malmö

Medborgarlöftena utgår från medborgarnas prioriteringar för ökad trygghet. Under 2018 ska Malmöpolisen, Malmö stad och aktörer inom förenings- och näringslivet tillsammans arbeta för ökad trygghet i Malmö inom ramen för fyra nya medborgarlöften till stadens medborgare.

Du kan göra skillnad för ett barn

Det är viktigt att hitta rätt familj till rätt barn, därför söker vi ständigt nya familjer. Det ett barn behöver är någon som tröstar när det skrapat upp knäna, förklarar ett mattetal, ger kramar och uppmuntrar.   

Skatteverket har gjort samma bedömning som Malmö stad

Idag har Malmö stad fått förslag på beslut från Skatteverket. Malmö stad kommer att förmånsbeskattas för loger och biljetter samt för kostförmån för kommunfullmäktiges sammanträden. Studieresan till Bilbao bedöms av Skatteverket vara arbetsrelaterad och ska därför inte efterbeskattas.