Start

Eldnings- och grillförbud i hela Malmö

Från idag 22 maj och tillsvidare råder eldningsförbud utomhus i hela Malmö. Det är alltså förbjudet att grilla i parker, på stränder, i skogen etc.

CTC: ny satsning för förbättrade uppväxtvillkor för Malmös unga - start i fem områden 2018

Att skapa goda uppväxtvillkor för barn och unga är ett långsiktigt arbete. Malmö stad inför nu ett vetenskapligt grundat system för det förebyggande arbetet, kallat Communities That Care (CTC), med start i fem lokala områden. Urvalsarbetet har gjorts i samverkan mellan Malmö stad och polisområde Malmö.

Missa inte Nordic Clean Energy Week

Tisdag den 22 maj drar Nordic Clean Energy Week igång i Malmö. Välkommen att delta på spännande seminarier, paneldiskussioner och events om hur vi kan accelerera energiomställningen.

Testa översiktsplanen för Nyhamnen i 3D och virtual reality

Fram till den 1 september pågår utställningen av översiktsplanen för Nyhamnen. Då kan du tycka till och komma med synpunkter på planförslaget. Under utställningsperioden kan du testa förslaget i 3D och virtual reality eller följa med på en guidad vandring i området.

Fler Malmöbor ska få tillgång till snabbt bredband

Malmö ligger på plats 11 i landet när det kommer till tillgången på snabbt bredband. För att fler ska få tillgång till digital infrastruktur fortsätter utbyggnaden under kommande år.

Polisen och Malmö stad: fyra nya medborgarlöften för ökad trygghet i Malmö

Medborgarlöftena utgår från medborgarnas prioriteringar för ökad trygghet. Under 2018 ska Malmöpolisen, Malmö stad och aktörer inom förenings- och näringslivet tillsammans arbeta för ökad trygghet i Malmö inom ramen för fyra nya medborgarlöften till stadens medborgare.

Du kan göra skillnad för ett barn

Det är viktigt att hitta rätt familj till rätt barn, därför söker vi ständigt nya familjer. Det ett barn behöver är någon som tröstar när det skrapat upp knäna, förklarar ett mattetal, ger kramar och uppmuntrar.   

Skatteverket har gjort samma bedömning som Malmö stad

Idag har Malmö stad fått förslag på beslut från Skatteverket. Malmö stad kommer att förmånsbeskattas för loger och biljetter samt för kostförmån för kommunfullmäktiges sammanträden. Studieresan till Bilbao bedöms av Skatteverket vara arbetsrelaterad och ska därför inte efterbeskattas.