Huvudnyheter

Lång handläggningstid för nyinflyttade skolbarn i Malmö

Torsdagen den 16 augusti var det skolstart för rekordmånga elever, drygt 31 500, i Malmös grundskolor. Dessvärre kunde 117 elever inte börja skolan denna dag då de inte hade fått någon skolplacering. Händelsen har också uppmärksammats av tidningen Sydsvenskan.

Välkommen på öppet hus på barn- och familjehemmet Enebacken

I år fyller vi 50 år och den 25 september kommer vi att uppmärksamma detta genom att ha öppet hus. Alla ni som har eller har haft anknytning till Enebacken är välkomna, men även du, som är nyfiken på hur vi arbetar och kanske vill titta in i våra lokaler, är naturligtvis också välkommen.

Polisen mäter tryggheten i Malmö

För att få större kunskap om vad Malmöborna har för uppfattning om tryggheten genomför polisen årligen en trygghetsmätning. Resultatet är en viktig del i planeringen av polisens och Malmö stads trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete.

Öresundsmetro ett steg närmare verklighet

Öresundsmetron mellan Köpenhamn och Malmö tar nu nästa viktiga steg mot att bli verklighet. Den 20 augusti hade Öresundsmetro Executive, som bildades vid konferensen Fehmarn bält days före sommaren, sitt första möte.

Eldningsförbudet är hävt

Länsstyrelsen Skåne har beslutat att upphäva det generella eldningsförbudet på länsnivå. Malmö stad väljer att följa Länsstyrelsens rekommendation vilket innebär att det idag från kl. 16.00 är det tillåtet att grilla som vanligt. 

Skolstart, insparkar och förstagångsfyllor

Många vuxna tycker att alkohol och fest hänger ihop. Det gör de flesta ungdomar också. För många som börjar gymnasiet i höst kan insparksfester och nollningar vara första gången de testar alkohol. Här får du tips på hur du kan hantera den lite knepiga situationen kring alkohol, droger och tonåringar.

Eldningsförbudet lättas i Skåne

Länsstyrelsen Skåne har beslutat att lätta på eldningsförbudet. Från och med den 13 augusti klockan 16 är det tillåtet att grilla på egen tomt igen.