Huvudnyheter

Frågor och svar angående granskning om boende med stöd

Malmö stad ser allvarligt på de uppgifter som kommit fram i SVT:s granskning av boende med stöd. Men vad är det som har kommit fram i granskningen? Stämmer uppgifterna? Och vad gör Malmö stad åt situationen? Här får du en samlad bild av vad som hänt och vad som pågår just nu.

Malmö stad utreder efter SVT-granskningen om boende med stöd

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ser allvarligt på den information som SVT tar upp i sin granskning av boende med stöd. Förvaltningen utreder nu vad som framkommit. Beroende på vad utredningen visar kan förvaltningen komma att behöva vidta åtgärder, när det gäller placerade enskilda individer och utifrån hur det anlitade företaget skött sina uppdrag.

Hon vann årets MR-pris!

Sofia Nerbrand är årets vinnare av Malmö stads pris för mänskliga rättigheter och 50 000 kronor. Grattis Sofia!

Ny grön obligation släppt

Malmö stad har gett ut en ny grön obligation med gott resultat. Antalet investerare uppkom till 15 stycken med en sammanlagd summa på 1 miljard kronor.

Malmö värd för internationell havskonferens om globala målen

Den 6-7 december står Malmö stad värd för konferensen Ocean Literacy in coastal cities där inriktningen är hur vi sprider kunskap om havet i en tidig ålder. Konferensen anordnas i samarbete med World Maritime University, Marint Kunskapscenter och UNESCO och öppnas av miljöminister Karolina Skog samt kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Malmö en av världens mest hållbara evenemangsstäder

Alla platser är unika på sitt eget sätt. Men när det gäller kvalitetskriterier som handlar om hållbarhet går det att jämföra dem på samma villkor. En sådan jämförelse visar att Malmö är en av en av världens starkast lysande stjärnor på hållbarhet.

Antalet personer utan egen bostad ökar

Den 1 oktober i år var 1959 vuxna personer i Malmö hemlösa. Det är en ökning med 207 personer från samma tid förra året. Antalet barn i hemlösa hushåll ökar från 1070 till 1347. Det visar Malmö stads årliga kartläggning av hemlösheten i kommunen.

Direktsändning från kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges sammanträde 22 november direktsänds på malmo.se. Du kan redan nu ta del av handlingarna inför sammanträdet.

Fortsatt hög oro men fler känner sig trygga

Resultatet av årets omgång av polisens trygghetsmätning visar att även om otryggheten är fortsatt hög, så känner fler Malmöbor sig trygga och de flesta har under det senaste året inte utsatts för någon typ av brott.

Kartläggning av parkeringsförmåner

Skatteverket har granskat Malmö stads hantering av parkeringsförmåner för 2016. Malmö stad har lämnat in synpunkter på utredningen genom egen kartläggning av stadens parkeringsförmåner. Skatteverket godtar synpunkterna och kommer att besluta i enlighet med inlämnade uppgifter.

Frågor från medborgare i Oxie

Den 19 september 2018 hölls ett möte med medborgare i Oxie som ställde frågor till Malmö stad, Räddningstjänst och Polisen om trygghetsarbetet i området. Det var ett väldigt stort intresse för mötet och det blev snabbt fullt i möteslokalen på Oxie bibliotek. Därför publicerar vi nu svaren på de viktigaste frågorna som medborgarna ställde.