Nyheter Du och dina anhöriga

Hälsningar från e-hälsomässan i Kista

Den 22– 23 januari samlades kommuner, företag och teknikintresserade på e-hälsomässa arrangerat av Mötesplats för välfärdsteknik och e-hälsa i Kista. Kim Björkman från Malmö stads larmcentral var en av deltagarna som fanns på plats och samlade inspiration för framtiden.

Mötesplatserna är HBTQ-certifierade

– Mötesplatserna ska vara öppna för alla och det är vår uppgift att se till att det verkligen är så. Det är nu utmaningen börjar, säger Emilie Küng, aktivitetsledare på Tuppen

Invigning av mötesplats Lyckan

Fredagen den 11 januari var det invigning av den åttonde mötesplatsen för äldre i Malmö. Cirka 120 personer kom för att äta tårta, dricka bubbel och lyssna på tal.

Mat smakar bättre tillsammans

En efterlängtad nyhet på mötesplatserna är aktiviteten "gemensam måltid" där vi träffas och äter tillsammans.

Funktionsstödsförvaltningens hantering av avvikelser i LSS-boenden

I Kvällsposten den 8 januari finns en artikel om hur Malmö stads LSS-boenden hanterar allvarliga händelser . Anställda berättar om bristande rutiner för hantering av avvikelser. Förvaltningen kommer under våren att fortsätta sitt arbete med att hålla utbildningar i avvikelseprocessen och arbetar långsiktigt med stödjande insatser för att förebygga missförhållanden.

"Jag har fått tillbaka livsglädjen"

–Våga söka kontakt och tro inte att du är ensam. Klappa dig på axeln och känn att du duger som du är, säger Carina Rosengren. Efter en svår sjukdom med ensmahet och isolering började Carinas liv om tack vare mötesplatsen i Limhamn.