Nyheter Du och dina anhöriga

Samlad strävan efter en god måltidsupplevelse

Mikael Svensson, sektionschef för boendeköken, och Magnus Lingvärn, sektionschef för restaurangerna i Malmö stads regi, berättar mer om sitt utmanande och spännande arbete i Kostenheten.

Trevnaden är första stjärnmärkta boendet i Skåne

Äldreboendet Trevnaden har som första särskilda boende i Skåne tagit emot utmärkelsen ”Stjärnmärkt” efter att ha genomgått en omfattande utbildning inom demens. Utmärkelsen firades på Alla hjärtans dag, med diplomutdelning och tårtfest.

Från ett litet hjärta till ett stort – generationsmöte via post

På fyra förskolor i Malmö har barnen de senaste dagarna målat, klippt och klistrat för att skapa vykort som sedan ska skickas till tre närliggande äldreboenden. Det är en del av ett pilotprojekt där man hoppas att Alla hjärtans dag-hälsningar kan vara början på tankeväckande generationsmöten.

Vad innebär Dagverksamhet?

Dagverksamheten under Hälsa, vård och omsorgsförvaltningen är en biståndsbedömd insats för de som har en diagnosticerad demenssjukdom i tidigt skede. Christel Stävås, Lina Färdig Blazevic och Sofie Törnqvist jobbar som sektionschefer inom Dagverksamhet och berättar närmare hur arbetet inom verksamheten kan se ut. 

Kickoff för digitaliseringens möjligheter inom hälsa, vård och omsorg i Malmö stad

Igår samlades en handfull produktleverantörer och ett 70-tal nyfikna medarbetare inom hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen i Malmö stad. Temat för dagen var hur digitala lösningar kan minska fel i läkemedelshanteringen.