Start

Så går det för miljömålen i Malmö

Årets miljöredovisning visar en förbättring för minskade utsläpp. Fortfarande är dock bara två av Malmö stads 19 delmål gröna. Det krävs en rejäl slutspurt för att kunna nå miljömålen till år 2020.

Malmö stads kulturstipendier 2019

Den 24 april utnämnde kulturnämnden årets kulturstipendiater. Stipendierna ges till 12 Malmöbor som är verksamma inom bland annat konst, design, musik, litteratur och teater. Nytt för i år är att också en kulturutövare tilldelas kulturstipendium till minne av Gunni Johansson.

Direktsändning från kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges sammanträde 25 april direktsänds på malmo.se. Du kan redan nu ta del av handlingarna inför sammanträdet.

Mötesplats ReTuren återinvigs

Mötesplatsen ReTuren flyttar in i nya lokaler på Lindängsplan 2. Detta firas i dagarna tre den 23–25 april bland annat med workshops med fokus på återskapande och reparation.

Arabiska bokmässan 26–28 april

Den 26–28 april är det dags för Arabiska bokmässan på Amiralen. Biblioteken i Malmö har bland annat panelsamtal om hur biblioteken arbetar med yttrandefrihet och presenterar alla tjänster du kan låsa upp med ditt bibliotekskort.

Malmö inspirerar i omvärlden

Malmö stad har blickarna på sig – i positiv bemärkelse. När United Cities and Local Governments (UCLG) anordnar Culture Summit-konferens i Buenos Aires blir staden inbjuden att tala om kulturens roll i hållbar stadsutveckling. Magnus Metz, samordnare på Kulturförvaltningen, berättar om UCLG och resan till Buenos Aires.

Känner du en miljöhjälte?

Malmö stad delar årligen ut ett pris till en förening eller organisation i Malmö som genom ideella insatser bidrar till att Malmö bli en hållbar stad. Priset är på 20 000 kronor. Nu kan du nominera en förening eller organisation som du tycker har gjort något särskilt för att bidra till en hållbar utveckling i Malmö.

Larm till larmcentral fungerar igen

NY INFORMATION 8.19: Trygghetslarmen fungerar igen. Felet berodde på att Telenor gjorde en uppdatering klockan 23.00. Sedan klockan 23.00 den 16 april har det varit problem med trygghetslarm via Malmö stads larmcentral. Signalerna går fram från trygghetslarmet, men kopplas sedan ned. Vilket betyder att larmcentralen inte har fått in eventuella larm från brukare under natten.

Romsk inkludering jubilerar i Malmö stad

Den 29 april firar Malmö stads Romskt informations- och kunskapscenter 10-årsjubileum på Malmö rådhus. Till jubiléet kommer 150 särskilt inbjudna gäster från civilsamhället, kommuner och myndigheter, medverkar gör även förtroendevalda politiker.

Olika sätt att nå kontaktcenter

Den första april började Malmö stads kontaktcenter sitt uppdrag med att hjälpa Malmöborna få svar på frågor.

Redovisning för personalåret 2018

Malmö stads personalredovisning 2018 visar bland annat att personalomsättningen har minskat jämfört med 2017 och att både andelen tillsvidareanställda och heltidsanställda medarbetare har ökat.

Nu invigs Malmös sommargator

I sommar är tre av Malmös centrala gator - Friisgatan, Ängelholmsgatan och Claesgatan - sommargator. Under några månader får grönska, sittplatser och uteserveringar ta mer plats. Malmös sommargator invigs med gatufest på Claesgatan fredag den 12 april.

Vad händer efter branden på Limhamns idrottsplats?

Idag tisdag den 9 april började det brinna på Limhamns idrottsplats i Malmö. Branden orsakade kraftig rök och ett viktigt meddelande (VMA) gick ut till allmänheten, som uppmanades att hålla sig inomhus och stänga av ventilation. Vid 13:30-tiden hävdes VMA av Räddningstjänst Syd.

Varför sköts svanen?

Söndagen den 7 april sköts en svanhane av skyddsjägare som kommunen anlitat. Detta har det rapporterats om i ett antal olika media, och många Malmöbor (och andra) är upprörda, arga och ledsna. Vad ligger bakom beslutet att skjuta svanen?

Tillsammans bekämpar vi skjutningar och grovt våld i Malmö

Satsningen Sluta skjut har nu varit igång i drygt ett år och vi ser redan flera positiva effekter av vårt samarbete med civilsamhälle, polis, frivård och andra myndigheter som på olika sätt bidragit.

Riksdagen ger aktuell fakta om EU-valet

Den 26 maj är det val i Sverige till Europaparlamentet. Sveriges riksdags EU-information ger på webben fakta och information om EU-valet.

Så gick skolvalet till förskoleklasserna 2019

I januari i år genomförde grundskoleförvaltningen i Malmö stad för andra gången skolvalet till förskoleklass. Nu är resultatet av skolvalet klart och placeringsbesked har skickats ut till alla vårdnadshavare.

Malmö stad tar krafttag för att motverka skräpet

Systematiska skräpmätningar, fler funktionella papperskorgar, renhållningskampanj med fokus på fimpar, samarbeten, utveckla dialogen med verksamheter och fastighetsägare, är några av de insatser vi genomför för ett renare Malmö.