Huvudnyheter

Ungdomar kärleksbombar Malmö

”Malmö I love you” är budskapet som deltagare i Ung i sommar väljer att fronta Malmöborna i sommar. Budskapet är egentligen ett lån från organisationen *Cities of Love.

Helene Norberg blir chef för nya avdelningen Analys och hållbarhet

Helene Norberg blir chef för stadskontorets nya avdelning Analys och hållbarhet. Helene har lång erfarenhet av uppdragsledning, processledning och analyser och tillträder 5 augusti.

Malmö får tre fimpzoner

Malmö stad blir först i Sverige med att införa detta, på tre platser i staden där det finns många uteserveringar. Detta för att underlätta för rökare att göra rätt – det vill säga slänga sin fimp i en papperskorg. 

Malmö fortsätter utvecklas som filmstad

Malmös filmbransch går på högvarv. Alltfler tv-serier, dokumentärfilmer och film för barn och unga produceras här.

Välkommen till Stadsbyggandets dag 6 september 2019

Är du intresserad av arkitektur och stadsbyggnad? Då är du välkommen till Stadsbyggandets dag den 6 september. Vi bjuder på intressanta föredrag och uppmärksammar värdefulla insatser för stadsmiljön genom Stadsbyggnadspriset och miljöbyggpriset Gröna Lansen. Läs mer om programmet och anmäl dig via länken nedan.

Renhållningsinsats på Möllevången

Rent och snyggt helhetsintryck är målet när Malmö stad gör rent inför sommarsäsongen på Möllevångstorget. Insatsen pågår till fredag 28 juni och innefattar allt från att ta bort olagliga affischer till att rengöra och byta bräder på bänkar. Fokus är även att göra rent alla fogar inför omfogning av Möllevångstorget.

Micael Nord blir ny näringslivsdirektör

Malmö stads nya näringslivsdirektör blir Micael Nord. Han är idag biträdande utvecklingsdirektör i Region Skåne och tillträder 11 september.

Information vid händelse av bostadsbrand

Vid bränder ska man i första hand kontakta sitt försäkringsbolag för att lösa sin situation. Vid boende i hyresrätt ska även hyresvärd kontaktas som i vissa fall kan vara behjälplig med ersättningslägenhet.

Gratis Sommarkulturskola till den 9 augusti!

Kom och prova dans, måleri, film och musik med kulturskolan. Det är gratis, kul och vi bjuder på fika!

Midsommar i Malmö

Fira midsommar i Malmö! Vi erbjuder aktiviteter för hela familjen som att klä midsommarstången, dans, sång och musik.

Ny tobakslag från 1 juli

Den 1 juli träder en ny lag i kraft som bland annat innebär att det blir fler rökfria utomhusmiljöer. Den nya lagen förbjuder rökning på uteserveringar, utanför entréer till rökfria lokaler, busshållsplatser, tågperronger och andra utrymmen som allmänheten har tillträde till.

Grundskoleförvaltningen tilldelas Guldtrappan 2019

Grundskoleförvaltningen har fått utmärkelsen Guldtrappan, ett pris som delas ut till skolhuvudmän som ligger i framkant när det gäller skolutveckling i en digital tid. Priset delas ut av stiftelsen Yngve Lindbergs minne.

Medarbetare i Malmö stad flyttar tillbaka efter brand

Natten till den 14 juni startade en brand i ett fyravåninghus. Strax intill har Malmö stad verksamheter, på Västra Rönneholmsvägen 39. De funktioner på Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen i Malmö stad som har fått arbeta i tillfälliga lokaler under saneringsarbetet kan nu flytta tillbaka till sina kontor.

Samtalsstöd efter brand i fyravåningshus

Under natten till fredagen utbröt en brand i ett fyravåningshus i Hästhagen och boende fick evakueras till skola i närheten. Enligt räddningstjänstens prognoser kommer släckningsarbetet att pågå under hela fredagen.

Djuriskt kul sommarlovsaktiviteter i Beijers park

Ska du till Sommarlovsmorgon i Beijers park? Eller har du bara lust att hitta på något roligt med barnen? Kom förbi Beijers park där vi bjuder på kul sommaraktiviteter för små och stora barn.

Ny befolkningsprognos för år 2019-2029

Varje år tar Malmö stad fram en befolkningsprognos. Det är ett viktigt instrument för att följa befolkningsutvecklingen för Malmö stads verksamheter. Årets prognos sträcker sig från 2019 till 2029. För de olika områdena görs en prognos fram tills 2024 samt en utblick fram tills 2029.

Samtalsstöd till Malmöbor efter skjutningen utanför socialtjänst Västers kontor

En person som befann sig utanför entrén till socialtjänst Västers kontor blev beskjuten måndagen den 10 juni. Entrén påverkas inte av avspärrningen, så det går bra att besöka socialtjänsten i Väster. 

Äntligen sommarlov!

Är du mellan 6 och 25 år och vill prova på ridning, testa dina dance moves eller kanske lära dig vindsurfa på Ribban? På kulimalmo.se hittar du massor med aktiviteter för unga Malmöbor och bäst av allt - allt är gratis!

Malmö ökar andelen ekologisk mat och tar en tredjeplats i Ekomatsligans mätning

Malmö tar en tredjeplats på Ekomatsligans årliga prisutdelning inom hållbar mat i offentlig sektor. Staden fick även en särskild utmärkelse som en av Sveriges ekologiska spjutspetsar 2019. Att en så pass stort stad som Malmö kommer på tredjeplats är något vi ska vara stolta över, berättar Louise Dahl som var på plats.

Positiv utveckling i tre av Malmös särskilt utsatta områden

Effektiv samverkan mellan polisen, Malmö stad och andra aktörer har skapat en positiv utveckling i Malmös så kallade särskilt utsatta områden.

Mer av Malmö ger bättre omdöme från besökare

Unik undersökning gjord på plats visar att besökare i Malmö är positiva till staden.

Polisen och Malmö stad fortsätter samarbetet Drogfri skola

Under våren har tolv narkotikasök med polishundar genomförts på kommunala grund- och gymnasieskolor i Malmö. Vid sju skolor har hundarna markerat eller visat intresse för narkotika men ingen narkotika har hittats.