Huvudnyheter

Här är finalisterna till Gröna Lansen och Stadsbyggnadspriset

Varje år delar Malmö stad ut Stadsbyggnadspriset för arkitektur och stadsbyggnad och Gröna Lansen priset för hållbart byggande. I år har juryn valt att presentera sex finalister. På Stadsbyggandets dag den 6 september får du veta vilka projekt som vinner.

Information om avspärrningarna vid Värnhemstorget

Med anledning av ett misstänkt farligt föremål som upphittats i en livsmedelsbutik på Östra Förstadsgatan vid Värnhemstorget spärrade polisen under torsdagkvällen av gatorna i närområdet.

Information om polisinsats på Spångatan den 28 augusti 2019

Under onsdagseftermiddagen (28/8) pågick en polisinsats i huset bredvid Triangelns förskola på Spångatan i centrala Malmö. Barnen evakuerades under insatsen och hämtades av sina föräldrar.

Fixarsöndag i Sofielund - hållbarhet och underhållning i ett

Den 1 september öppnar Garaget och Arena 305 upp för en fullspäckad fixarsöndag. Kom och lyssna på proffs som ger de bästa tipsen i reparationsverkstaden, fynda i byteshörnan, lyssna på livemusik och låt dig inspireras till smart, hållbar livsstil.

Med anledning av skjutning på Sergels väg - uppdaterad 28/8

Kaninpest i Malmö

Kaninpest (Myxomatos) är utspridd i hela staden, inklusive Oxie och de kommunala skyddsjägarna är nu ute konstant för att decimera sjuka vildkaniner.

Frågor och svar om samordnare för skateboard och e-sport

Med anledning av en debattartikel i Kvällsposten har det kommit mycket frågor i sociala medier om varför vi lägger pengar på en skateboardsamordnare. Här är svar på några av de vanligaste frågorna.

Food2change får Malmö stads miljöpris

Malmö stads föreningspris för ideella insatser för en hållbar stad går i år till en förening som genom samverkan räddar mat och bidrar till sociala insatser. Grattis till Food2change!

Vägarbete på trafikplats Sege

Från måndag den 12 augusti till mitten av december kommer framkomligheten på bron över trafikplats Sege att begränsas på grund av ett underhållsarbete.

Festivaltidningen är här!

Nu är det här, hela festivalprogrammet i pappersform! Det delas ut till alla brevlådor i Malmö och några kommuner till.