Start

Välkommen till invigning av Zlatan-statyn

Den 8 oktober kl. 15.00 anordnar Malmö stad en invigning av Zlatan-statyn, som Svenska Fotbollförbundet har skänkt till staden. Invigningen sker på Stadiontorget. Varmt välkomna!

Trygghetsarbetet vid Triangeln fortsätter med full kraft

Medborgarlöftet vid Triangeln är slut men samverkande organisationer fortsätter det påbörjade brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i området.

Fixa grejen-veckan Malmö 

En trasig men fin gammal gitarr ? En ledsen växt du funderar på att kasta ? Ett par håliga chinos? Den 30 september till den 6 oktober ska vi bli bättre på att fixa grejen!  

Direktsändning från kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges sammanträde 26 september direktsänds på malmo.se. Du kan redan nu ta del av handlingarna inför sammanträdet.

Sluta skjut fortsätter i Malmö

När pilotprojektet avslutas fortsätter arbetet oavbrutet i avvaktan på utvärderingarna.

Malmö Borgarskola satsar mot antisemitism

För att motverka antisemitismen i Malmö gör Malmö Borgarskola nu en unik satsning. Skolan kommer att ha en lärarassistent som ska gå runt på skolan och samtala med eleverna om antisemitism och delta aktivt i klassrumsundervisning kring dessa frågor. Det är lärarassistenten själv, Peter Vig, som tagit initiativet. Han har judisk bakgrund och är väl insatt i problematiken med antisemitismen.

Vi bygger världens största insektshotell!

I alla fall om måttstocken är Guinness World Records. Slottsträdgården tillsammans med Malmö stads utesnickare utmanar nuvarande rekordhållare Martin Mere Wetland Centre i Storbritannien. Att slå rekord är en kul grej även om projektets huvudsyfte är att bidra till Malmö stads hållbarhetsarbete – för och tillsammans med Malmöborna.

Skördemiddag i Folkets park

Nu kickar vi igång Food Malmö - ett större matprojekt med syfte att öka kunskapen om och tillgången på god, nyttig, lokalt producerad hållbar mat och dryck för alla Malmöbor. Ett fokusområde inom projektet är att skapa fysiska mötesplatser kring maten och människor i vår stad och göra det välkomnande för alla

Nu pågår den årliga trygghetsmätningen

Under hösten pågår den årliga trygghetsmätningen som polisen och Malmö stad gör tillsammans. Totalt får 7 200 slumpvis utvalda Malmöbor mellan 16-85 år möjligheten att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.

Louise Strand blir ny servicedirektör

Malmö stads nya servicedirektör blir Louise Strand. Kommunstyrelsen fattade beslutet 11 september och Louise tillträder senast 1 december.

Dungen i Hyllie vinnare av Stadsbyggnadspriset 2019

Årets vinnare av Stadsbyggnadspriset är kontorshuset Dungen i Hyllie. Fojab arkitekter har ritat byggnaden på uppdrag av Wihlborgs Fastigheter. Vita Örns Gjuteriet 23 i Limhamn belönas med Gröna Lansen för ett klimatsmart byggande. Även här är Fojab arkitekterna.

Kostnadsfri informationsträff om hur du skaffar egna solceller

Visste du att Malmö stad har kostnadsfri energi- och klimatrådgivning? Nu i september är du som bor i bostadsrätt eller villa välkommen till informationskvällar med fokus på hur du kan sätta upp egna solceller och producera egen el.

Nu har du chans att kombinera studierna med jobb

Är du student och vill få relevant arbetslivserfarenhet samtidigt som du studerar? Nu söker vi studentmedarbetare till flera betalda uppdrag inom olika yrkesområden i Malmö stad.