Start

Familjefokus och storslaget fyrverkeri vid årets nyårsfirande

Nyårsfirandet på Malmö Operas piazza ersätts i år av ett stort fyrverkeri ute i Nyhamnen. För alla som vill skåla in det nya decenniet med riktigt bra sikt rekommenderas platser kring vattnet såsom Anna Linds plats och Dockan. Barnens nyår håller sig kvar på Stortorget och kommer att bjuda på underhållning, pyssel och fyrverkeri för hela familjen.

Cirkulär utställning om återbrukade kontorsmöbler

Under december kommer en cirkulär utställning pryda foajén i stadshuset. Syftet är att lyfta Malmö stads nya avtal för återbrukade möbler, som började gälla i februari 2019 . Kom förbi och provsitt, ta del av stadens cirkulära arbete och inspireras till hållbara inköp!

Förskolan återgår till normal verksamhet på onsdagen

Med anledning av en brand på Friisgatan i centrala Malmö på tisdagkvällen fick en förskola och en servicelägenhet som tillhör ett LSS-boende som finns på samma adress evakueras. Polisen meddelar nu att faran är över och förskolan kan återgå till normal verksamhet imorgon. För personen på det brandskadade LSS-boendet har personalen hittat en annan lösning.

Budget 2020 klubbad i kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige har fattat beslut om Malmö stads budget för 2020 med plan för 2021–2022. Budgeten anger inriktningen för verksamheten samt fördelar mål, uppdrag och ekonomiska ramar.

Färre utsätts för brott, ändå är oron fortsatt hög, visar trygghetsmätningen 2019

Brottsligheten har minskat i Malmö i stort – det är invånarnas upplevda känsla. Siffrorna visar dock att oron att utsättas för brott är fortsatt hög (74 procent). Det visar årets trygghetsmätning som polisen och Malmö stad genomför tillsammans.

Elskotrar spärras från skolgårdar och förskolor

Nu blir det stopp för elskotrar på de kommunala skolorna och förskolorna i Malmö. Flera skolor har slagit larm om att fordonen är ett störningsmoment. Det händer till och med att de körs inomhus på en del skolor.