Huvudnyheter

De lärde sig tala svenska på jobbet

De har varit med från starten – Hanadi Abo Jaep, restaurang Noras ansikte utåt, och Marcus Stevberg, mästerbagaren. Båda avslutar en två år lång extratjänst i Malmö stad och har ett nytt jobb som väntar runt hörnet.

Vinterspelen släpper fullspäckat program för hela familjen

Om bara en vecka går startskottet för Vinterspelen , en åtta dagar lång spelfestival med rymdtema. Arrangemanget innehåller allt från brädspel till VR, e-sport och robotbygge och har som syfte att skapa ett aktivt och stimulerande lov för alla Malmös barn och unga. Programmet är nu klart och vi kan avslöja vad som kommer kunna upplevas på årets festival. Vinterspelen äger rum 28 december – 5 januari.

Många bra förslag på hur malmo.se kan bli bättre

Malmö stads webbundersökning avslutad och vinnare utsett.

Direktsändning från kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges sammanträde 19 december direktsänds på malmo.se

Sofielundsarbetet vinnare av European Crime Prevention Award (ECPA) 2019

Förbättrad städning, ökad polisiär närvaro, minskat biltrafik och punktinsatser mot kriminella. Genom en rad insatser har samverkansarbetet BID Sofielund ökat säkerheten i Seved i Södra Sofielund. Nu har arbetet kammat hem förstaplatsen i en europeisk tävling i brottsförebyggande arbete.

Ny sida för Fakta och statistik på malmo.se

Från och med den 13 december har webbsidan F akta och statistik på malmo.se en ny mer lättillgänglig layout.

Kontaktcenters kötid två minuter i november

Efter en tuff start har kontaktcenter nu lyckats korta sina kötider ordentligt.

Traditionellt jultal och julinblåsning vid Rådhuset

På julafton kl 12:00 är det åter dags för Malmö stads jultal och julinblåsning från Rådhusets balkong. Årets jultalare är kommunstyrelsens vice ordförande Roko Kursar. Jultalet är en tradition som funnits sedan Rådhuset invigdes år 1546 då Jörgen Kock var borgmästare.

Nu ska utbetalningarna av ekonomiskt bistånd bli jämställda

För hushåll där både en man och en kvinna får ekonomiskt bistånd görs utbetalningarna idag i regel till ett bankkonto som står i mannens namn, om inte paret begär annat. Det ska nu ändras.

Malmö återbyggdepå flyttar till nya lokaler

Den 13 december flyttar Malmö Återbyggdepå från Spikgatan till Grimsbygatan i Malmö. Detta gör också att verksamheten håller stängt under några veckor.

Finalisterna till årets näringslivspriser klara

Nu är det snart dags för Malmö Näringslivsgalas Galakväll. Den 10 februari 2020 hyllas Malmös näringslivshjältar.

Familjefokus och storslaget fyrverkeri vid årets nyårsfirande

Nyårsfirandet på Malmö Operas piazza ersätts i år av ett stort fyrverkeri ute i Nyhamnen. För alla som vill skåla in det nya decenniet med riktigt bra sikt rekommenderas platser kring vattnet såsom Anna Linds plats och Dockan. Barnens nyår håller sig kvar på Stortorget och kommer att bjuda på underhållning, pyssel och fyrverkeri för hela familjen.

Cirkulär utställning om återbrukade kontorsmöbler

Under december kommer en cirkulär utställning pryda foajén i stadshuset. Syftet är att lyfta Malmö stads nya avtal för återbrukade möbler, som började gälla i februari 2019 . Kom förbi och provsitt, ta del av stadens cirkulära arbete och inspireras till hållbara inköp!

Förskolan återgår till normal verksamhet på onsdagen

Med anledning av en brand på Friisgatan i centrala Malmö på tisdagkvällen fick en förskola och en servicelägenhet som tillhör ett LSS-boende som finns på samma adress evakueras. Polisen meddelar nu att faran är över och förskolan kan återgå till normal verksamhet imorgon. För personen på det brandskadade LSS-boendet har personalen hittat en annan lösning.

Budget 2020 klubbad i kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige har fattat beslut om Malmö stads budget för 2020 med plan för 2021–2022. Budgeten anger inriktningen för verksamheten samt fördelar mål, uppdrag och ekonomiska ramar.

Färre utsätts för brott, ändå är oron fortsatt hög, visar trygghetsmätningen 2019

Brottsligheten har minskat i Malmö i stort – det är invånarnas upplevda känsla. Siffrorna visar dock att oron att utsättas för brott är fortsatt hög (74 procent). Det visar årets trygghetsmätning som polisen och Malmö stad genomför tillsammans.

Elskotrar spärras från skolgårdar och förskolor

Nu blir det stopp för elskotrar på de kommunala skolorna och förskolorna i Malmö. Flera skolor har slagit larm om att fordonen är ett störningsmoment. Det händer till och med att de körs inomhus på en del skolor.