Start

Framtidens lösningar för ett hållbart boende i Sege Park

Lördag den 18 januari öppnar "Shareful Sege Park" på Form/Design Center. Utställningen presenterar utmaningar och förslag på hållbara boendelösningar, där delningsekonomin har en framträdande roll.

Förintelsens minnesdag i Malmö

Varje år hedras offren för Förintelsen över hela världen. Så också i Malmö. Årets program på Förintelsens minnesdag går att ta del av under två dagar på Malmö stadsbibliotek och Garaget.

Polisens tips mot bedrägeriförsök och information om Malmö stads trygghetsträffar

Under de senaste veckorna har flera äldre i Malmö uppgett att de har blivit kontaktade av personer som säger sig komma från polisen eller andra samhällstjänster. I flera fall har kontakten lett till stölder och bedrägeriförsök. Här är polisens tips på hur du kan skydda dig.

Dags att söka skola i Malmö

Den 15 januari – 5 februari kan du söka skola i Malmö. Du måste aktivt söka skola när ditt barn ska börja förskoleklass eller om ditt barn ska börja årskurs 7 och går på en skola där årskursen inte finns.

Vad händer i resten av Malmö när det byggs en ny bostad?

Hur ser flyttkedjorna ut i Malmö när invånarna flyttar in till nybyggda lägenheter? Vilka bostäder frigörs och varifrån flyttar man? Det har Karl McShane och Håkan Kristersson undersökt. Med hjälp av register för byggnader, fastigheter, lägenheter och befolkningen har flyttkedjorna kartlagts.

Längre betaltid och ny fakturalayout med nytt faktureringssystem

Vid årsskiftet inför Malmö stad ett nytt faktureringssystem. Det nya systemet innebär bland annat att Malmöborna får längre tid på sig att betala fakturorna, eftersom betalningsfristen blir 30 dagar.

Så här arbetar socialtjänsten med ekonomiskt bistånd och misstänkta bidragsbrott

Är Malmös stads socialtjänst mer generös än övriga kommuner i utbetalningar av försörjningsstöd (socialbidrag)? Stämmer det att socialtjänsten inte bekämpar bidragsbrott?