Huvudnyheter

Information med anledning av coronaviruset

Malmö stad följer händelseutvecklingen av coronaviruset, sars-cov-2, som orsakar sjukdomen Covid-19.

Malmö Turism satsar på flygfria influencerbesök

För tredje året i rad jobbar Malmö Turism med att bjuda hit internationella influencers som ska marknadsföra Malmö i sociala medier. Make it Malmö heter kampanjen, som under 2019 genererade influencer inlägg om Malmö som sågs av 6,2 miljoner människor . Nu vill Malmö Turism rikta fokus mot hållbart resande genom att enbart erbjuda flygfria resor till Malmö 2020.

Europafinal arrangeras i Malmö

League of Legends, ett av världens största onlinespel, förlägger sin final till Malmö arena i slutet av augusti.

Dreamhack Masters värvade nya fans till Malmö

Dreamhack Masters, ett mycket populärt evenemang för e-sportare, gick av stapeln i Malmö 4-6 oktober. En undersökning visar evenemangets positiva effekter för staden och att Malmö har fått många nya unga fans.

Nya fakturor för vård och omsorg, färdtjänst och barnomsorg

Malmö stad bytte ut sitt gamla faktureringssystem mot ett nytt i början av 2020. Du som betalar avgift för exempelvis färdtjänst, vård och omsorg eller barnomsorg kommer faktureras för samma tjänster som tidigare – men några förändringar har skett.

Kombinera studierna med ett schysst extrajobb!

Är du student och sugen på att få relevant arbetslivserfarenhet samtidigt som du studerar? Nu söker vi studentmedarbetare till flera betalda uppdrag inom olika områden i Malmö stad. Ansök senast 9 februari.

Information om Zlatan-statyn

Under de senaste månaderna har Zlatan-statyn blivit vandaliserad vid upprepade tillfällen. Här samlar Malmö stad information om vad som har hänt och hur staden hanterar frågan.

Världsledande teknikkonferens etableras i Malmö

Amerikanska TechConnect World, en av världens viktigaste teknikkonferenser, startar upp en europeisk version i oktober med placering i Malmö.

Framtidens lösningar för ett hållbart boende i Sege Park

Lördag den 18 januari öppnar "Shareful Sege Park" på Form/Design Center. Utställningen presenterar utmaningar och förslag på hållbara boendelösningar, där delningsekonomin har en framträdande roll.

Förintelsens minnesdag i Malmö

Varje år hedras offren för Förintelsen över hela världen. Så också i Malmö. Årets program på Förintelsens minnesdag går att ta del av under två dagar på Malmö stadsbibliotek och Garaget.

Trygghetsträffar för seniorer

Under de senaste veckorna har flera äldre i Malmö uppgett att de har blivit kontaktade av personer som säger sig komma från polisen eller andra samhällstjänster. I flera fall har kontakten lett till stölder och bedrägeriförsök. Nu anordnar Malmö stad tillsammans med polis och räddningstjänst trygghetsträffar.

Dags att söka skola i Malmö

Den 15 januari – 5 februari kan du söka skola i Malmö. Du måste aktivt söka skola när ditt barn ska börja förskoleklass eller om ditt barn ska börja årskurs 7 och går på en skola där årskursen inte finns.

Vad händer i resten av Malmö när det byggs en ny bostad?

Hur ser flyttkedjorna ut i Malmö när invånarna flyttar in till nybyggda lägenheter? Vilka bostäder frigörs och varifrån flyttar man? Det har Karl McShane och Håkan Kristersson undersökt. Med hjälp av register för byggnader, fastigheter, lägenheter och befolkningen har flyttkedjorna kartlagts.

Så här arbetar socialtjänsten med ekonomiskt bistånd och misstänkta bidragsbrott

Är Malmös stads socialtjänst mer generös än övriga kommuner i utbetalningar av försörjningsstöd (socialbidrag)? Stämmer det att socialtjänsten inte bekämpar bidragsbrott?