Start

Kryddgårdsskolan prisas av Skolverket

Som första grundskola i Malmö har Kryddgårdsskolan fått Skolverkets utmärkelse Skola för hållbar utveckling. Skolan får stöd av miljöförvaltningens och Naturskyddsföreningens samarbetsprojekt Malmöskolor för hållbar utveckling.

Malmö stad ställer ut taktila modeller av Malmöbyggnader

Går det att räkna fönstren på Turning Torso med bara fingertopparna? Ja, om huset är en meter högt, ett par decimeter i omkrets och står på en sockel. I vår ställs tretton taktila modeller av kända Malmöbyggnader ut på Form/Design Center och Stadsbiblioteket. De utgör ett exempel på hur form, arkitektur och digitalisering kan samspela för att göra staden tillgänglig för alla.

Rafi och Felix jobbar mot radikalisering i skolorna

De arbetar för att upptäcka och motverka radikalisering i Malmö stads kommunala grundskolor och menar att det grundläggande problemet är ungdomars bristande tilltro till demokratin. Efter snart fyra år har Rafi Farouq och Felix Unogwu utbildat runt 900 medarbetare inom grundskolan och nu är ambitionen att även börja jobba mer mot gymnasieskolorna.

Nytt system för parkeringsavgifter

Med start våren 2020 kommer färgbiljettsystemet för parkeringsavgifter att succesivt bytas ut till ett nytt system baserat på bokstäverna A – F.

Direktsändning från kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges sammanträde 27 februari direktsänds på malmo.se

Vem tycker du ska få Malmö stads kulturpris?

Varje år delas Malmö stads kulturpris ut till en person som har stått för värdefulla insatser i Malmös kulturliv. Nu har du chansen att nominera din favorit.

Malmös matresa - tio år med matpolicyn

Sedan 2010 har Malmö stad arbetat efter en ambitiös policy för att se till att all mat som serveras ska vara god, säker och av bra kvalitet. I slutet av året ska arbetet utvärderas, men redan nu kan vi ta del av några resultat genom en lekfull utställning I stadshusets foajé.

Nu undersöks möjligheterna för ett metrosystem i Malmö

Hur kan ett nytt metrosystem se ut i Malmö när Öresundsmetron är på plats? Vilka sträckningar är möjliga och var kan stationerna placeras? Det har tre förvaltningar fått i uppdrag att tillsammans utreda.

Trygghetstillsyn ger bra effekt

Verksamheter som inte följer lagstiftningen bidrar till upplevelsen av otrygghet i Malmö. Därför arbetar flera myndigheter sedan ett par år tillbaka tillsammans med uppsökande tillsyn av oseriösa och oregistrerade verksamheter. Nu har 2019 års arbete sammanfattats i en rapport som visar gott resultat.

Internationell tävling till Malmö

Padel är Europas snabbaste växande sport och även i Sverige upptäcker allt fler den snabba och underhållande racketsporten. Nu byter sportens världsomspännande Opentävling hemvist från Båstad till Malmö. Swedish Padel Open kommer att gå av stapeln i Malmö Arena den 4-8 november 2020.

Bokslutet 2019 sammanställt

På kommunstyrelsens senaste sammanträde fick politikerna en preliminär rapport om bokslutet i Malmö stad för 2019, i väntan på årsredovisningen som kommer senare i vår. Totalt har Malmö stad ett överskott 2019 på 883 miljoner kronor, vilket är 686 miljoner kronor bättre än det budgeterade resultatet.

Malmö stad tar fram ljudidentitet

Malmö stad vill göra kommunikationen med medborgare tydligare och mer effektiv genom medveten användning av ljud. En ljudidentitet med flera musikspår har tagits fram och på så sätt kan organisationen göra filmer utan att betala ytterligare licenskostnader som idag.

Årets vinnare av Malmö stads näringslivspris är...

På ett fullsatt Malmö Live utsågs under m åndagskvällen vinnarna till 2019 års näringslivspriser.

Ställ frågor till de som formar Malmös nya klimatsmarta stadsdel

Träffa och ställ frågor till några av de aktörer som är med och formar Sege Park till Malmös nya klimatsmarta stadsdel lördag den 15 februari på Form/Design Center.

SMHI: Varning klass 2 för stormbyar

SMHI varnar för mycket hård vind på söndagseftermiddagen och stormbyar under kvällen och natten mot måndagen.

Nu ska det grova våldet minska ytterligare – Sluta skjut fortsätter

Satsningen Sluta skjut har som syfte att förebygga skjutningar och grovt våld i Malmö och jämfört med 2017 har skjutningarna nästan halverats. Även tryggheten har ökat enligt polisens årliga trygghetsmätning. Därför fortsätter nu Sluta skjut.

Malmö utnämns till en Tree City of the World

Malmö har tilldelats utmärkelsen Tree City of the World som ges till framstående ”trädstäder”. Utmärkelsen är ett initiativ av FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation samt av Arbor Day Foundation. Under tisdagen gick ett tillkännagivande ut till internationell press att Malmö var en Tree City of the World 2019.

Så här arbetar Malmö stad med kustskydd

I Malmö pågår ett kontinuerligt arbete med att förbättra stadens möjlighet att hantera klimatutmaningar i framtiden, så som extrema regn och höga havsvattenstånd.

Nu blir det utökat förbud för plastpåsar

Det började med ett stopp för plastpåsar på torghandeln i Malmö. Nu kommer förbudet att utökas och även gälla bland annat motionslopp och tillfälliga försäljningsplatser. - Syftet är att minska nedskräpningen och miljöpåverkan, säger Kristoffer Gröhn från fastighets- och gatukontoret.

Amiralsgatan öppnar 14/2

Fredag den 14/2 klockan 15.00 öppnar Amiralsgatan och Amiralsbron åter för trafik efter vattenläckan. Det är dock begränsad framkomlighet åtminstone fram till onsdag den 20 februari. Södra Promenaden - mot Altonagatan - är avstängd tillsvidare. Vägen öppnar därmed tidigare än beräknat.