Nyheter Du och dina anhöriga

Nytt LSS-boende: Första skopan jord grävd med ordföranden i grävskopan

Grävskopan är satt i marken för byggnationen av det nya LSS-boendet vid den gamla Wowragården i Södra Sallerup. Fyra personer med funktionsnedsättning kommer att flytta in i boendet som kommer att ligga i en unik och anpassad miljö.

Höjd kvalitet och trivsel på vårdboendet Trevnaden tack vare nytt arbetssätt

Läkemedelsavvikelserna har minskat med 71 procent. Medicineringen vid oro och ångest med 50 procent. Och fallolyckorna med 13 procent. Det visar statistik från vårdboendet Trevnaden efter att de börjat jobba med en särskild metodik för demenssjuka.

App-oteket är öppet!

Det finns hjälpmedelsappar för det mesta – till exempel för att hålla tiden eller klä sig rätt efter väder. Att hitta rätt i det stora utbudet kan vara klurigt, men nu kan App-oteket vara till hjälp! Det är ett digitalt bibliotek med hjälpmedelsappar, som du kan filtrera utifrån behov och förutsättningar.

Återhämtningsskola för dig med psykisk ohälsa

Funktionsstödsförvaltningen och Psykiatri Malmö bjuder in till en återhämtningsskola för personer med erfarenhet av psykisk ohälsa. Återhämtningsskolan pågår mellan den 2 april–28 maj. Den 17 februari och 2 mars hålls två workshops där du kan prova på aktiviteter från återhämtningsskolan.

Stort intresse på årets första trygghetsträff

Mer än 150 nyfikna besökare dök upp på årets första trygghetsträff som hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen arrangerade tillsammans med polisen och räddningstjänsten.