Circulär upphandling i praktiken

Den 15 januari bjuder projekten Circular PP och Cirkulära Skåne in till ett gratis seminarie som ger dig handfasta tips om hur du kan genomföra upphandlingar med cirkulära aspekter i din verksamhet. Seminariet riktar sig främst till offentliga aktörer men kan i mån av plats även ta in fler intresserade. Välkommen!

Under seminariet kommer Take Padding och Sabine van der Leij från Rijkswaterstaat (Holländska departementet för infrastruktur och miljö) att berätta om cirkulära möjligheter i en Europeisk kontext. Flera praktiska exempel kommer att lyftas och du som deltagare kommer få möjlighet att diskutera egna erfarenheter. Du kommer även få möjlighet att fundera över hur din organisation kan ta nästa steg mot cirkulär upphandling. Denna del hålls på engelska.

Genom att svara i formuläret nedan kan du påverka vad Take och Sabina ska ta upp. Vi kan dock inte garantera att allt kommer med.

Efter lunch fortsätter programmet med Emma Börjesson från Malmö stad. Hon kommer att berätta om den upphandling av återbrukade möbler som Malmö stad genomförde under 2019 (läs mer här). Arbetet gjordes inom projektet Circular PP.

Josefine Sallén och Mats Williander från Ri:se kommer att berätta om projektet Proceed’s guide för cirkulär offentlig upphandling. Deltagarna kommer få ta del av konkreta verktyg för att genomföra en cirkulär upphandling och höra om vilka faktorer som är viktiga att tänka på för att lyckas.

Eftermiddagen avslutas med att Andreas Anderholm Pedersen, handläggare vid kansliet till Delegationen för cirkulär ekonomi, kommer att berätta om Delegationens uppdrag: att nationellt och regionalt stärka samhällets omställning till en resurseffektiv, cirkulär och biobaserad ekonomi samt om de offentliga upphandlingarnas roll i omställningen.

Seminariet avslutas med kaffe, snacks och vidare samtal för den som vill.

Eventet kommer att websändas!

Om du inte har möjlighet att ta dig till Malmö, kan du delta via vår websändning. Du som anmäler detta kommer att få en länk till eventet via mail.

Observera att du behöver anmäla dig för att ta del av websändningen. Seminariet kommer även spelas in och kan laddas ner i efterhand.

Anmäl dig i formuläret nedan

NÄR: 15 januari kl. 10.00-15.00 (Macka och kaffe 09.30-10.00, lunch 12.00-12.45)
VAR: Studio, Nordenskiöldsgatan 24. Första våningen, rum Sateliten. 
KOSTNAD: Eventet är gratis men du som deltar behöver svara på några frågor innan och efter seminariet. Detta så att vi vet vad du fått ut av att delta.
ANMÄLNING: Anmäl dig i formuläret nedan senast den 10 januari.

Vid frågor om eventet, vänligen kontakta

Helena Nilsson, helena.nilsson@hutskane.se
Emma Börjesson, emma.borjesson@malmo.se

Seminariet genomförs tillsammans med Hållar Utveckling Skåne och projektet Cirkulära Skåne.

Cirkulära Skåne arbetar kommunerna Eslöv, Höör, Malmö, Helsingborg, Ystad och Trelleborg tillsammans under 2019-2021 för att upphandla cirkulära produkter och tjänster i samarbete med företag.

Circular PP är ett 3-årigt Interreg-projekt som handlar om att utforska möjligheterna till cirkulära inslag i upphandling.

cppsmall

Senast ändrad: