$left
$middle

Hallå där …

Pella Ström vid Lördagsplan, dit Malmöfestivalens barnland flyttar i år.

… Pella Ström, Malmöfestivalens general.
Hur går det med årets Malmöfestival?

– Det går bra, vi ligger i fas i nästan allting. Just nu håller vi på att snickra ihop lite mer programpunkter. Totalt blir det cirka 900 programpunkter. Programmet är klart i slutet av juni, och festivaltidningen delas ut till alla Malmöbor av Tidningsbärarna i början av augusti.

Vad är nytt för i år?

– Vi har flyttat barnlandet ner till Lördagsplan, gräsytan mittemot Stadsbiblioteket så det blir mycket större och rätt så annorlunda i år. Här kommer att finnas jättemycket att prova på, olika sporter och andra fysiska uttryckssätt. Vi stänger av vägen där också, så att det går att springa fritt mellan sagolekplatsen och ytan. På Stortorget blir det en en adrenalinpark. Där kommer det att finnas en 72 meter lång uppblåst hinderbana med vatten i och en höghöjdsbana: en hinderbana 13 meter upp i luften.

Använder ni några andra nya ytor i staden?

– Ja, nere vid Rundans plats blir det ett rocktält som är en nysatsning utifrån önskemål från publik och arrangörer, där det kommer att spelas rock och hårdrock.

Vad vill du inte missa?

– Det är mycket jag vill se, som Seinabo Sey på Stora scenen. Men också Burnt out punks som kommer att spela på en extra scen på Posthusplatsen. Det blir mycket eld, motorsågar och pyroteknik. (I pappersversionen av Vårt Malmö blev denna fakta fel – detta är alltså rätt.)

Hur följer ni upp ert hållbara tänk i år?

– Vi kommer att göra en stor satsning på petflaskor och uppmanar besökarna att dricka ur flaskan, för att skära ner på all engångsplast som vi använder. Det är pant på de flaskorna, så då blir det inte så mycket sopor.    

text Åsa Lempert
foto Peter Kroon

FAKTA
Malmöfestivalen äger rum 14–21 augusti. Läs mer här.

Senast ändrad:

sv