$left
$middle

Hylliebadet redo för plask och sim

Även för de allra minsta finns en rolig men trygg plats. Minipoolen med en minirutschbana och lite fontäner passade alldeles utmärkt för Charlotte Winhagen och Sarah Svensson med barnen Logan, Tyler och Albin. ”Det är så fräscht och trevligt. Vi kommer absolut att åka hit igen”, sa Charlotte.

Färgglatt, ljust, fräscht och familjevänligt. Det nya Hylliebadet är klart och invigs i mitten av augusti. Vårt Malmö har varit där under ett provbad.

text Anders Behrmann
foto Peter Kroon

 Sektionscheferna Christine Hansson och Tim Greneby är lite nya på jobbet denna lördag ute i Hyllie. Det var bara några dagar sedan de fick nycklarna till anläggningen och mycket har ännu inte kommit på plats.
– Vi har precis fått in lite möbler, men var sakerna ska stå har vi inte bestämt ännu. Samma sak med alla personalrutiner och bokningar och sånt, säger Tim Greneby.
Med sina 7 000 kvadratmeter badyta är Hylliebadet ungefär lika stort som Aq-va-kul var. Det finns två undervisningsbassänger, varav en har höj- och sänkbar botten så att den kan anpassas till små barn.
En av bassängerna är dessutom insynsskyddad för att underlätta för de som vill bada eller lära sig simma utan åskådare.
Mitt emellan de båda undervisningspoolerna ligger den stora – och djupa – femtiometersbassängen med läktare, trampolin och ett tremetershopptorn.
– Det går bra att ha simtävlingar här om man vill, men det är inte huvudverksamheten. Vi är främst en motions- och familjeanläggning, säger Tim Greneby.

Försöker vara energisnålast

Hylliebadet försöker även att leva upp till devisen ”Sveriges energisnålaste bad” – ett tema som går helt i Malmö stads hållbara anda.
– Vi kan inte riktigt lova att vi är energisnålast, men vi gör vårt bästa. Vi har solceller på taket, våra varmpooler töms på kvällarna och all överskottsvärmen fångas upp och återanvänds nere i kulvertarna, säger Ulrika Werthén som är sekreterare för Hylliebadet.
Den 15 augusti blir det stor invigning av badet med aktiviteter både inomhus och utomhus. Tills dess ska allt internt komma på plats, gatorna utanför ska bli klara, liksom uteplatserna för caféet och då kommer stadsbuss linje 8 att stanna på hållplatsen precis utanför ingången.
– Det finns så mycket möjligheter här. Det ska vara roligt, det ska gå att motionera och man ska kunna slappna av, säger Tim Greneby.

Zack Sjöö och Tiger Albinsson, båda 7 år, älskade det nya badet: ”Rutschbanan där man åker med ringar är roligast för den är så snabb”, tyckte de.

FAKTA

Hylliebadet öppnar 15 augusti. Håll utkik efter mer info på badets facebooksida.


Senast ändrad:

sv