$left
$middle

Good Malmös rekryteringsgrupp består av bland annat av projektassistent Sara Magnusson och Teuta Cuni från Boost by FC Rosengård. ”Fler av de som vi jobbar med varje dag är här för att söka jobb. Jag stöttar dem så att de känner sig trygga och peppade när de pratar med rekryterarna”, säger Teuta Cuni.

Good Malmö skapar vägar till jobb

Köerna ringlade sig långa till arbetsgivarna när Good Malmö arrangerade årets första rekryteringsträff. Redan en timme före öppning hade unga arbetslösa vuxna väntat tålmodigt utanför dörrarna.
– Vi hade underskattat trafiken på vår hemsida och trodde inte att så många skulle dyka upp, säger projektchefen Åsa Kalée.

text Anders Behrmann
foto Peter Kroon

Good Malmö är ett initiativ från näringslivet som stöttas av Malmö stad, Arbetsförmedlingen och Uppstart Malmö. Tanken är att unga arbetslösa vuxna ska få kontakt med arbetsgivare som utan bidrag kan anställa en person under ett år.
– Den här gången har vi testat ett nytt grepp som innebär att vi har riktat oss mot specifika individer som vi tror passar in på de tjänster som företagen har att erbjuda, säger Åsa Kalée.
Bland de sex–sju företag som närvarade fanns Malmö live konserthus och Julia Brandelius. Hon var på jakt efter en koordinator för ungdomsnätverket Dig Malmö Live.
– Jag hade inte alls förväntat mig att så många intresserade skulle komma hit idag. Jag har fått med mig 25 cv tillbaka till kontoret och jag har pratat två–tre minuter med alla som velat. Det blir mycket enklare för mig att titta på ansökningarna när jag redan har träffat personerna och fått ett första intryck, säger hon.
21-åriga Hanadie Ghabajen var en av de som sökte tjänsten. Hon kom till Sverige för ett och ett halvt år sedan men har ännu inget jobb.
– Jag läste till socialpedagog i två år i Tyskland och vill gärna jobba med ungdomsteater, säger hon.

Poppis personalcentral

Längst kö för dagen hade dock Personalcentralen där Jörgen Rosman och hans kollega Kimmy Nilsson hade många tjänster att erbjuda inom lager, produktion och reception.
– Vi har drygt tjugo lediga platser. Vissa av dem är akuta så om vi hittar rätt person kan han eller hon börja redan på måndag. Vi har varit med på en del sådana här rektyteringsträffar förut och det har hänt att jag har ringt upp en sökande redan samma dag på eftermiddagen och skrivit kontrakt inom ett par timmar, säger Jörgen Rosman.

På jakt efter reparatör

Lite mer specifik i sina sökningar var Anna-Carin Dahlqvist och Sofie Carlsson från Skanska. Sedan tidigare har man en anställd som man rekryterat via Good Malmö och man är mycket nöjd med den kontakten.
– Vi har en projektingenjör som vi anställde i höstas och hon är superbra, så henne planerar vi att behålla. Nu letar jag efter en reparatör till schakt och transport. Vi har haft annons ute tidigare men inte fått napp, så jag hoppas att det dyker upp någon idag, säger Anna-Carin Dahlqvist.


Läs mer på Good Malmös hemsida.

Senast ändrad:

sv