$left
$middle

”Det är inte svårt att få med sig verksamheter och organisationer i Malmö. Folk vill vara med och göra bra grejer här”, säger Aurora Percovich Gutierrez som tillsammans med Cecilia Frankel jobbar med The Conference och The Festival.

Upplysande idéfestival för alla Malmöbor

Deltagare från hela världen kommer till Malmö i augusti när Media Evolution arrangerar sin årliga konferens och festival. The Conference är för de yrkesverksamma, och The Festival är för alla som är nyfikna på den digitala utvecklingen och hur vi påverkas av den.

Text Gustav Sigala Haggren & Foto Urszula Striner

The Conference är Media Evolutions årliga konferens som utforskar den digitala världen och hur den påverkar vårt mänskliga beteende. I år kommer 40 talare och tusen deltagare till Slagthuset MMX, varav en tredjedel är internationella gäster.

– När vi började så var Youtube och Facebook väldigt nytt. Sociala medier har lett till jättestora beteendeförändringar i samhället. Vi tittar på samhällsutvecklingen genom ett digitalt raster och försöker se hur allting hänger ihop, säger Cecilia Frankel, programansvarig för The Conference.

Vill få fler att delta

Parallellt med The Conference anordnas The Festival, en idéfestival som håller på i sex dagar på olika platser runt om i staden.

The Festival har mellan 60 och 70 programpunkter som knyter an till ämnen som förekommer på The Conference, men som genomförs i form av publika arrangemang med fri entré – det enda som krävs är en föranmälan.

– Vi ville bygga någonting där fler kunde delta och vara på andra ställen än kontor. Vi kommer att ha allt från workshoppar, seminarier, panelsamtal till talkshower. Du kommer till exempel att kunna lära dig mer om hur havet mår, maskinellt lärande eller bara träffa nya kompisar, säger Aurora Percovich Gutierrez som är ansvarig för The Festival.

Med Malmö som drivkraft

The Festival är också ett sätt att visa upp Malmö, bland annat för långväga gäster som kanske är i staden för första gången.

– Vi har alltid jobbat med Malmö som drivkraft. Om vi ska tävla med konferenser i New York, Cannes och Barcelona måste vi visa varför vi tycker om Malmö. Då är det naturligt att vi bryter ut och förlägger saker runt om i staden, och samarbetar med partners som kan förlänga vårt värdskap, säger Cecilia Frankel.

För den som också vill besöka The Conference är sista programpunkten på andra dagen öppen för alla och följs av en after work.

 

Fakta/ The Festival & The Conference

Vad: The Festival och The Conference.

När: The Festival 25–30 augusti & The Conference 27–28 augusti.

Var: The Conference kommer att vara på Slagthuset MMX och The Festival på flera platser i Malmö.

Föranmälan & program: Gå in på Media Evolutions hemsida (www.mediaevolution.se) och föranmäl dig till de programpunkter du är intresserad av, de allra flesta med fri entré.

Media Evolution: En mötes- och arbetsplats för företag inom innovativa digitala och kreativa näringar som bland annat drivs med stöd av Malmö stad.

Senast ändrad:

sv