Återlämning av lånade hjälpmedel

Du ska lämna tillbaka hjälpmedel som du inte längre behöver, eller hjälpmedel som ska bytas ut, till Malmö stads Hjälpmedelscentrum.

Återlämning

Du ansvarar själv för att hjälpmedlet återlämnas till Hjälpmedelscentrum. Ingen tidsbokning krävs.

Om du är osäker på vilka hjälpmedel du har lånat av Malmö stad kan du vända dig till ansvarig arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast eller sjuksköterska.

Öppettider för återlämning av hjälpmedel

Måndag–fredag (helgfri) kl. 09–12 och kl. 13–16.

Återlämning av tunga eller skrymmande hjälpmedel

Om du har tunga eller skrymmande hjälpmedel kan Hjälpmedelscentrum hämta dem. Ring Hjälpmedelscentrum för att boka dag för hämtning. Det går inte att boka en exakt tid. Det kan ta några veckor innan Hjälpmedelscentrum kan komma och hämta ditt hjälpmedel.

Rengöring

Du som haft hjälpmedel har ansvar för att det återlämnas väl rengjort. De flesta hjälpmedel tål de rengöringsmedel som vanligen finns i hemmet. För vissa hjälpmedel finns bruksanvisning med instruktioner för hur det ska göras rent.

Återanvändning av hjälpmedel

Hjälpmedelscentrum har i uppdrag att återanvända hjälpmedel om de uppfyller säkerhetskrav, vilket innebär att hjälpmedel som lånas ut inte alltid är nya.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-01-19 14:25