Publicerad 2017-07-05 10:38

Senast uppdaterad 2017-07-05 11:29

Malmö stad söker nyfikna seniorer för prat om hjälpmedelsteknik

Planeringssekreterarna Katri Rantonen och Kim Björkman ser fram emot att få nya deltagare till seniorpanelen.

Planeringssekreterarna Katri Rantonen och Kim Björkman ser fram emot att få nya deltagare till seniorpanelen.

Malmö stads larmcentral söker deltagare som är nyfikna på den senaste hjälpmedelstekniken. Syftet är att ta reda på vilken typ av "välfärdsteknologi" som efterfrågas av äldre och som kan ge mest nytta.

Välfärdsteknologi är en term som beskriver användandet av teknik som kan bidra till ökad trygghet, aktivitet, delaktighet och självständighet för äldre och personer med funktionsnedsättning.

Kopplad till kommunens larmcentral finns en seniorpanel som träffas för att diskutera just detta ämne. Syftet är att ta reda på vilka av alla välfärdsteknologins tjänster som äldre och andra behövande kan ha mest nytta av.

För deltagarna innebär träffarna ökad kunskap om den tekniska utvecklingen inom äldreomsorgen. Inför hösten söker larmcentralen nya deltagare till panelen.

– Tanken är att vi ska ses två gånger per år, då vi informerar om nya tjänster inom välfärdsteknologin, för att sedan tillsammans diskutera för- och nackdelar med olika tekniker, säger Katri Rantonen, planeringssekreterare på larmcentralen.

Tanken är att panelen ska bestå av ett tiotal personer, och förutom prat om välfärdsteknik så bjuds det på kaffe och kaka.

Den som är intresserad kan höra av sig till någon av larmcentralens planeringssekreterare Katri Rantonen, 040-34 54 24, eller Kim Björkman, 0701-49 47 81. 

LARMCENTRALENS SENIORPANEL

Cirka tio seniorer träffas över en fika två gånger per år för att få kunskap om och ge sina synpunkter på den senaste hjälpmedelstekniken.

 

Intresserade kan kontakta larmcentralen på 040-34 54 24 eller 0701-49 47 81.

FAKTA OM MALMÖ STADS LARMCENTRAL

Tillhör hälsa, vård- och omsorgsförvaltningen men servar hela Malmö stad.

 

Arbetar främst med att öka tryggheten för äldre och personer med funktionsnedsättning.

 

Utför installation och service av olika typer av trygghetslarm. Specialutbildade larmoperatörer tar emot larm årets alla dagar, dygnet runt.

 

Ansvarar för utveckling och förbättring av hjälpmedelsteknik med fokus på kvalitet och trygghet för användarna.

 

Larmcentralen ansvarar även för övervakningskameror, på bland annat skolor och i Citytunneln.