Publicerad 2017-10-06 10:51

Senast uppdaterad 2017-10-06 11:14

Premiär för BABBEL: ”Vi tävlar mot Robins”

Babbel/Antennen

Babbels redaktion väntar spänt på premären av Babbel den 7/10 kl 21.00.

På lördag den 7 oktober är det premiär för den dagliga verksamheten Antennens talkshow BABBEL. - Vi hoppas att alla i Malmö ska kolla, säger Jonathan Persson.

Förväntningarna är höga i den dagliga verksamheten Antennens lokaler i Kirseberg. Om bara några dagar går första avsnittet av BABBEL ut till 100 000 hushåll. Detta genom Malmö Mediakanal, som är Malmös egen lokal-tv station.

– Alla vet inte om att de har kanalen, men om du bor i Malmö så har du den, förtydligar verksamhetsledare Johan Lidbo.

BABBEL är en talkshow av klassiskt snitt där mer eller mindre kända profiler intervjuas under en halvtimme. Premiären sker nu på lördag klockan 21.00, då med skådespelerskan och komikern Sissela Benn som gäst. Allt är gjort av de sju brukarna som både filmat, klippt och jobbat i redaktionen. Förberedelserna har pågått ett bra tag.

– Vi började spela in intervjuerna för ungefär ett år sen. Nu är allt klart för sändning. Förutom Sissela Benn har vi intervjuat Allan Svensson, den före detta hemlige agenten Gunnar Ekberg och flera andra, säger Ali Reza.

Några av gästerna är kända från tv och film. Andra är mindre kända men minst lika intressanta. Som Lastbils-Mats.

– Han är väldigt intresserad av lastbilar. Han brukar följa efter dem på nätterna för att se vart de tar vägen. En gång hängde jag med. Vi körde hela vägen till Göteborg. Jag var hemma halv fem på morgonen, säger Stefan Truedsson.

Utmaningen med produktionen av BABBEL har inte handlat om teknik. Snarare har de största motgångarna varit av klassiskt journalistisk karaktär.

– Det jobbigaste har varit när folk tackat nej till att bli intervjuade. Eller när vi inte fått tag på dem överhuvudtaget. Vi har jagat Timbuktu hur länge som helst men inte fått svar, säger Ali, som trots allt minns en del tekniska utmaningar. Som när de intervjuade uppfinnaren Thorild Ljunggren.

– Den gången hade vi riggat en kamera i taket. Mitt under intervjun föll den ner i golvet och rullade in under hans stol.

Hela listan med gäster på BABBEL

Sissela Benn, skådespelare och komiker

Allan Svensson, skådespelare

Behrang Miri, artist

Titti Qvarnström, stjärnkock

Gunnar Ekberg, före detta IB-agent

Sebastian Pawlowski, programledare för Mifforadio i P4

Carina Nilsson, kommunalråd (S)

Cintia Rosberg, RSFSU

Thorild Ljunggren, Malmö Uppfinnarförening

Mats ”Lastbils-Mats” Andersson, lastbilsfantast

Therése Jädert, färdtjänstutredare

Anders Sjöholm, arbetskonsulent

Ryo Sumiya & Hitomi Haraga, studenter från Tokyo