Publicerad 2017-12-20 16:50

Senast uppdaterad 2017-12-20 16:59

Framtidens ledare

Möt Hanan Ahmad Ali, Samir Beciri och Andreas Karlsson, funktionsstödsförvaltningens deltagare i programmet Framtida ledare 2018-2019. I tuff konkurrens med 22 personer som på olika sätt arbetar inom område LSS eller socialpsykiatri har de blivit antagna till programmet.

Grattis! Hur känns det?

–  Tack! Det här känns verkligen jättebra! Jag är både förväntansfull och glad, säger en leende Andreas.

– Ja, det är väldigt roligt. Känns som att snart kommer jag att få alla svaren, skrattar Hanan.

–  Det är verkligen roligt. Och jag känner mig hedrad över att ha fått det här förtroendet från ledningen, fortsätter Samir.

Andreas och Hanan nickar instämmande. Det är tydligt att alla är glada och stolta för att de har blivit utsedda att representera förvaltingen och få genomgå programmet.

Varför vill ni bli chefer/ledare?

–  Jag vill vara med att forma och ansvara för utvecklingen inom LSS och Socialpsykiatri, dessutom ser jag fram emot nya arbetsuppgifter och att utvecklas som person, svarar Andreas.

För Samir har tanken att bli chef vuxit fram:
–  Jag tycker om att ha en samordnande roll. Nu känner jag att jag vill ta ett större ansvar, utmana mig själv och vara med att utveckla Malmö stad.

–  Jag arbetar med förändringprocesser och tycker det är väldigt intressant, jag tycker om att vara delaktig i förändringsarbeten och att leda/vägleda mot både del- och slutmål. Tanken på att bli chef har vuxit fram för mig också. Mycket tack vare mitt arbete inom Marte Meo.

Vilka är era förväntningar på utbildningen?

Alla tre ser fram emot att få genomgå programmet – att få kunskap och erfarenheter som kan bidra till att de en dag kan blir bra chefer. Att de ska få en ”verktygslåda” där de kan hämta inspiration och metoder efter behov.

Andreas förhoppning är att utbildningen ska göra honom bättre förberedd inför situationer som kan uppstå och som det är chefens uppgift att hantera:
–  Jag ser särskilt fram emot delen där deltagarna får skugga chefer. Jag är övertygad att det finns mycket att lära av de som är chefer idag.

Hanan och Samir har båda kollegor som har genomgått programmet:
–  De jag känner som har gått utbildningen har pratat om den personliga utvecklingen – att de har fått bättre självinsikt, lärt känna sig själva. Det tycker jag ska bli en spännande resa, säger Samir.

Hanan nickar instämmande:
–  Ja, mina kollegor har också varit positiva och de har uppmuntrat mig att söka. De säger att ”Framtida ledare” är det bästa de har gjort!  Jag ser fram emot att lära mig mer om mina styrkor och svagheter och vilken ledarstil som lämpar sig för min personlighet.

Hanan Ahmad Ali, Andreas Karlsson och Samir Beciri är FSFs representanter i det Malmö stad-övergripande programmet Framtida ledare 2018/2019

Hanan Ahmad Ali, Andreas Karlsson och Samir Beciri är FSFs representanter i det Malmö stad-övergripande programmet Framtida ledare 2018/2019

Det här kandidaterna

Hanan och Andreas har båda grundanställning som omsorgspedagoger, med pedagogiskt ansvar, inom DV, men har utökade uppdrag.

 

Hanan:
–  Jag  arbetar som omsorgspedagog med pedagogiskt delegerat ansvar, men jag deltar också i olika projekt, föreläser och håller workshops. Ibland gör jag även punktinsatser på andra verksamheter – eftersom jag är logoped i botten kan det till exempel röra sig om språkliga bedömningar på brukare.

 

Andreas:
–  I mitt arbete med personer med autism arbetar jag med att utveckla personernas styrkor och söker metoder som  kan kompensera för deras bristande förmåga till kommunikation och socialt samspel. Utöver detta så föreläser jag och håller workshops inom Malmö Stads LSS-verksamheter.

 

Samir är ekonom och controller i avdelning myndighet och socialpsykiatri.

Samir:
–  Jag  har en samordnande roll och arbetar nära verksamheten med bland annat budget, uppföljning, analys och utredningar. Utredningar görs oftast tillsammans med verksamheten, men även med övriga kollegor på ekonomiavdelningen. En viktig del i arbetet är att avdelningschefen och hennes ledningsgrupp ska få den ekonomiska information som behövs för att driva och utveckla verksamheten.