Publicerad 2018-10-05 10:25

Senast uppdaterad 2018-10-05 14:28

Mötesplatsernas höst- och vinterprogram är här

Höst och vinterprogram för mötesplatserna i Malmö

Intresserad av boule, skrattgympa eller trygghetsträffar? Allt detta och mycket mer hittar du i mötesplatsernas höst- och vinterprogram.

Nu är det höst på våra mötesplatser i Malmö. Bläddra i det sprakande höst- och vinteprogrammet för att hitta något som passar dig.

Programmet finns att hämta på din närmsta mötesplats eller ladda ner programmet här på hemsidan. (pdf, 5 MB)

Skratta för livet

En ny aktivitet i höst är skrattgympa som startar den 5 november mellan kl 14-15 på mötesplats Tuppen. Ett gott skratt förlänger mungiporna, men skrattet kan till och med förlänga eller åtminstone förbättra livet.

– Alla behöver skratta men vi har olika nära till skratt. Skrattgympa är en övning i att hitta till ditt eget skratt. Att skratta regelbundet ökar välbefinnandet för både kropp och själ, och studier visar många goda hälsovinster med skrattet, säger Carina Nilsson som är legitimerad skrattinstruktör.

Vad kan du göra för att känna dig tryggare i din vardag?

I november ordnar mötesplatserna åter trygghetsträffar i samarbete med polisen, räddningstjänsten och stödcentrum Malmö. Fixartjänst kommer också att vara på plats.

– Träffarna är bra för att öka kunskapen om brott i Malmö och få verktyg för hur man kan försvåra för den här typen av personer som uppsöker äldre för att begå brott. På så sätt hoppas vi att man kommer att känna sig bättre rustad för eventuella händelser i vardagen, säger Per Öst, säkerhetssamordnare i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen.

Träffarna kommer att äga rum följande datum:
Mötesplats Ignis 14 november kl 13-15 
Mötesplats Dammfrigården 15 november kl 14-16
Mötesplats Havsuttern 22 november kl 13.30-15
Mötesplats Seniorum 23 november kl 13-15
Mötesplats Limhamn 28 november kl 13-15

Se mötesplatsprogrammet (pdf, 5 MB) för mer information.

Lev här och nu oavsett ålder - porträtt av en Malmöbo

I varje nummer uppmärksammar vi en Malmöbo som besöker någon av våra sju mötesplatser. I detta nummer träffar du Arne Nordahl som är frekvent besökare på mötesplats Dammfrigården och bouleledare.
– Jag känner många som tagit sig ut ur sin ensamhet genom att komma till mötesplatsen. Det finns de som stått på balkongen här i huset och tittat på oss när vi har haft kul nere på gården. Jag har sagt till dem kom och var med. De är rädda att de ska störa, men ingen stör, säger Arne.

Man och kvinna spela boule på Dammfrigården

Arne Nordahl är en hängiven boulespelare, här i tuff närkamp med Yvonne Söderholm.

 

 

Nytt på restaurangfronten

Malmö stad tar över driften av restaurangerna på mötesplats Tuppen och Dammfrigården.

– God och näringsrik mat är viktigt och förvaltningen värnar om gemensamma måltider. Vi strävar också efter en god service och kvalitet både i vår kostorganisation och på våra mötesplatser, säger Helen Martinsson avdelningschef för särskilt boende och kostenheten.

Tuppens restaurang kommer att servera dagens lunch alla dagar i veckan kl 11.30–14.00. Kaffe och kaffebröd finns till försäljning mellan kl 9 och 16 måndag–fredag och 11.30–14.00 lördag–söndag. Dammfrigårdens restaurang kommer också den att hålla öppet för lunch kl 11.30–14.00 samt kl 9–16 för fika.