Mötesplatser för äldre

På mötesplatser för äldre kan du som är Malmöbo och dina anhöriga få social samvaro, upplevelser, stimulerande aktiviteter och förhoppningsvis få nya vänner. Under april ordnar vi trygghetsträffar med fokus  "Vad kan du göra för att känna dig tryggare i din vardag" på våra mötesplatser. Läs mer nedan.

Människor sitter runt flera bord. En äldre man och en yngre kvinna skrattar och spelar bridge.

Vad kan du göra för att känna dig tryggare i din vardag

Vill du veta mer om hur vi jobbar med trygghet för dig som är äldre? Nu ordnar Malmö stads mötesplatser fem speciella tillfällen där vi fokuserar på din trygghet. Du får tips och råd om hur du kan förebygga brott och bränder och du kan ställa frågor.

Kom och träffa Glen Sjögren, kommunpolis och Håkan Carlsson, kommissarie vid Polismyndigheten i Region Väst, Britt-Marie Andersson från Räddningstjänsten Syd, Per Öst, säkerhetssamordnare inom hälsa, vård och omsorg i Malmö stad och Stödcentrum Malmö som ger stöd till brottsutsatta.

Tid och plats

Havsuttern 10 april kl 14-15.30, Möllevångsgatan 18, 040-34 55 52 (begränsat antal platser)

Limhamns mötesplats 11 april kl 13.30-15.30, Idrottsgatan 47, 040-34 50 66

Tuppen 17 april kl 13.30-14.30, Tessins väg 10C, 040-34 39 90

Kirseberg Ignis 18 april kl 13-15, Kronetorpsgatan 1, 040-345867

Träffpunkten 27 april kl 13-15, Västra Skrävlingevägen 48, 040-34 73 40

Om mötesplatserna

På mötesplatserna vill vi bidra till att höja livskvaliteten och välbefinnandet för dig som är äldre. Hos oss kan du delta i olika aktiviteter och få nya upplevelser tillsammans med andra. Vi utformar mötesplatserna tillsammans med dig.

Idag finns det sju mötesplatser på olika platser i Malmö.
Månadsprogram för respektive mötesplats hittar du ovan. Besök på mötesplatsen är gratis och aktiviteter och fika finns till självkostnadspris. Du som bor i Malmö får besöka vilken mötesplats du vill.

Från och med 1 januari 2018 kommer Malmö stad att särskilt arbeta med att öka livskvalitet och gemenskap för dig som är äldre i Malmö.
Mötesplatserna kommer att spela en viktig roll i detta arbete. Aktiviteterna ska utvecklas och vi ska undersöka möjligheterna för att öppna fler mötesplatser, där mobila och flexibla lösningar kan vara ett alternativ. I detta arbete är samarbete med föreningar och idéburna sektorn viktigt. Mötesplatserna ska också arbeta med att söka upp Malmöbor som saknar möjlighet till gemenskap och känner sig ensamma.

Mötesplatser för äldre stödjer möjligheten att bo kvar hemma genom att ge äldre tillfälle att träffa andra människor och därigenom bryta isolering och bygga upp sociala nätverk.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-05-11 10:48