Mötesplatser för äldre

På mötesplatser för äldre kan du som är Malmöbo och dina anhöriga få social samvaro, upplevelser, stimulerande aktiviteter och förhoppningsvis få nya vänner. Nu finns det ett gemensamt sommarprogram för Malmös alla sju mötesplatser. Du hittar det nedan.

Nytt gemensamt sommarprogram

För första gången finns det ett gemensamt sommarprogram för Malmös sju mötesplatser för äldre. Du kan välja vilken mötesplats du vill oavsett var i staden du bor. Programmet sträcker sig till och med 30 september. Här kan du läsa programmet digitalt som en pdf-fil. (pdf, 3.3 MB)

Mötesplatsernas sommarprogram

Varsågod! Ett helt nytt sommarprogram för mötesplatserna i Malmö.

Om mötesplatserna

På mötesplatserna vill vi bidra till att höja livskvaliteten och välbefinnandet för dig som är äldre. Hos oss kan du delta i olika aktiviteter och få nya upplevelser tillsammans med andra. Vi utformar mötesplatserna tillsammans med dig.

Idag finns det sju mötesplatser på olika platser i Malmö.
Månadsprogram för respektive mötesplats hittar du ovan. Besök på mötesplatsen är gratis och aktiviteter och fika finns till självkostnadspris. Du som bor i Malmö får besöka vilken mötesplats du vill.

Från och med 1 januari 2018 kommer Malmö stad att särskilt arbeta med att öka livskvalitet och gemenskap för dig som är äldre i Malmö.
Mötesplatserna kommer att spela en viktig roll i detta arbete. Aktiviteterna ska utvecklas och vi ska undersöka möjligheterna för att öppna fler mötesplatser, där mobila och flexibla lösningar kan vara ett alternativ. I detta arbete är samarbete med föreningar och idéburna sektorn viktigt. Mötesplatserna ska också arbeta med att söka upp Malmöbor som saknar möjlighet till gemenskap och känner sig ensamma.

Mötesplatser för äldre stödjer möjligheten att bo kvar hemma genom att ge äldre tillfälle att träffa andra människor och därigenom bryta isolering och bygga upp sociala nätverk.

Människor sitter runt flera bord. En äldre man och en yngre kvinna skrattar och spelar bridge.

Senast ändrad: 2018-08-28 10:49