Stöd för fritid

Fritiden är viktig för alla. Det är då du med frihet kan välja aktiviteter och andra sysselsättningar som du mår bra av. Fritid ger möjligheter att träffa andra och känna gemenskap och delaktighet i samhället.

Fritidskonsulenten erbjuder personer med en insats enligt LSS i Malmö att ta del av mötesplatser, föreningsaktiviteter och fritidsinformation.

Cafékvällar på Garaget

Under hösten 2018 kör vi cafékvällar på Garaget. Här kan du
träffa gamla och nya vänner och fika. Det kommer att bjudas på
musik, femkamp, frågesport och mycket mer.

Program för cafékvällar på Garaget våren 2019  (pdf, 1011.6 kB)

Malmönyckeln

Du som har en insats enligt LSS och är folkbokförd i Malmö kan ansöka om att få Malmönyckeln. Med Malmönyckeln kan du ta med valfri stödperson gratis på ett sextiotal aktiviteter i Malmö.

Läs mer om Malmönyckeln

Mer information på sidan


Föreningar
Mötesplatser
Tips

Föreningar

I  Malmö finns flera olika föreningar och organisationer som redan har verksamhet för personer med funktionsnedsättning eller vill starta upp verksamhet för dig! Hämta föreningshäftet här: Föreningsfolder (pdf, 13.1 MB) 

Andra föreningar

Attention Malmö
Autism- och Aspergerföreningen Skåne
FUB
Allt om autism

Hör av dig till fritidskonsulenten om vill ha hjälp att komma i kontakt med någon av föreningarna.

Mötesplatser

Malmö stad har flera olika mötesplatser. Klicka på respektive mötesplats för att läsa mer om deras program och öppettider.

Mötesplatser för äldre

Tips på aktiviteter och upplevelser

Här hittar du närmare 150 utflyktsmål, aktiviteter och upplevelser i Malmö, Skåne och Danmark. I sammanställningen finns bilder och en beskrivning av varje aktivitet och hur du tar dig dit. Sammanställningen är uppdelad i fem delar:

Länkar nöjes- och fritidsportaler på internet

Senast ändrad: 2019-01-04 13:40