$left
$middle

Miljölägesdagen

Miljöförvaltningen bjuder in till Miljölägesdagen 2023. Denna gång ses vi fysiskt på STUDIO i Malmö.

Tid: 16/3, 8:30 – 13:30

Plats: STUDIO, Nordenskiöldsgatan 24, 211 19 Malmö

Tema: Klimatanpassning och resiliens

Kostnad: 400 kr inklusive moms (fika och lunch ingår)

No show-avgift: 400 kr inklusive moms

Antal platser: 200

Sista anmälningsdag: 8/3

Varje år anordnar miljöförvaltningen Miljölägesdagen, en konferens där vi presenterar Malmö stads miljöarbete men även bjuder in till spännande föreläsningar och inspirerande samtal. Längre ner på sidan hittar du ett mer detaljerat program.

Miljönämndens nya ordförande, Sofia Hedén (S), inleder Miljölägesdagen, som i år har temat Klimatanpassning och resiliens. Därefter följer samtal med direktörerna Rebecka Persson, Tobias Nilsson och Marcus Horning från miljöförvaltningen, fastighet- och gatukontoret samt stadsbyggnadskontoret.

Patrick Bellan, trädspecialist på fastighet- och gatukontoret, håller en presentation om trädens roll i klimatanpassningsarbetet.

Vi kommer också gästas av Jonathan Reghev, projektledare med fokus på mobilitet, klimatilpassning och byvedligehold på teknik- och miljøforvaltningen i Köpenhamns kommun som berättar om goda exempel från sitt arbete med klimatanpassning och resiliens. Köpenhamn och Malmö har tillsammans skrivit under för att bli en av EU:s 150 Mission Regions on Climate Adaption, något vi kommer få höra mer om under dagen. Frågan om resiliens tar sig också uttryck i Arkitekturåret som i år hålls i Köpenhamn.

Under dagen kommer även årets miljöredovisning att presenteras och Rebecka Persson delar ut priset för Årets miljöinsats. Dagen modereras av Catarina Rolfsdotter-Jansson och avslutas med gemensam lunch på STUDIO.

Hållbarhet under dagen

Miljölägesdagen har en stor hållbarhetsprägel för att se till att vår miljöpåverkan blir så liten som möjligt. Bland annat kommer lunchen vara vegetarisk och det kommer finnas ett kopphotell så att du som gäst kan återanvända din kaffekopp under hela konferensen. STUDIO ligger dessutom bara ett stenkast från Malmö Centralstation med närhet till kollektivtrafik, både gällande tåg och buss, för er som reser långväga.

Program

Registrering och kaffe.

Miljönämndens nya ordförande, Sofia Hedén (S), inleder.

Samtal med Rebecka Persson, Tobias Nilsson och Marcus Horning.

Patrick Bellan, trädspecialist och ekolog på fastighet- och gatukontoret.

Paus.

Köpenhamns kommun berättar om goda exempel.

Presentation av miljöredovisningen 2023.

Prisutdelning Årets miljöinsats.

Dragning från en av pristagarna.

Avslutning.

Lunch.

Schemat kan komma att ändras. Senaste uppdateringarna hittar du här på hemsidan.

Behandling av personuppgifter i samband med anmälan

Miljönämnden ansvarar för behandling av dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2016/679). De personuppgifter som lämnas i samband med anmälan kommer att förtecknas i ett register hos Malmö stad, miljöförvaltningen. De registrerade uppgifterna är nödvändiga för att förvaltningen ska kunna administrera anmälan. Uppgifterna sparas hos förvaltningen för detta ändamål och gallras därefter. Du hittar mer information på malmo.se/personuppgifter

sv