Zerena Toroczkay

Zerena Toroczkay, förstelärare på Komvux Malmö, och mottagare av Malmö pedagogpris 2018.

Foto: © Malmö stad, Camilo Pozo Jelves

Stort grattis. Hur känns det att ha fått priset?

Det känns jätteroligt. Det är en stor ära. Det är ett kvitto på att det kollegiala lärandet har fungerat för det är i samarbete med mina kollegor som mitt arbete har blivit lyckat. Jag hade inte kunnat göra det själv. Jag visste inte att priset fanns förrän jag fick reda på att jag hade blivit nominerad.

Vad är det bästa med att vara pedagog?

Det bästa med att vara pedagog är att man får träffa så många fantastiska människor. Där jag jobbar träffar jag många kvinnor som befinner sig mitt i vuxenlivet, med många olika bakgrundshistorier, och som jobbar stenhårt för att bygga en framtid. Det känns som att jag gör stor skillnad för både individerna och samhället. Det är väldigt motiverande.

Priset, 5 000 kronor, ska användas till fortbildning eller en studieresa för att stimulera till fortsatt pedagogisk utveckling. Hur vill du använda prispengarna?

Jag har inte riktigt funderat över vad jag ska använda pengarna till men tror att jag kommer att fördjupa mig i vuxna med kognitiva funktionsnedsättningar. Jag känner att jag har en lucka där och hade velat kunna möta de eleverna bättre.