Publicerad 2018-03-07 11:11

Senast uppdaterad 2018-03-07 11:11

EuroGames till Malmö 2021

Eurogames

Eurogames 2021 går av stapeln i Malmö och Köpenhamn. Detta står klart efter att danska Pan Idrott har vunnit värdskapet för EuroGames 2021.

EuroGames är Europas största sportevenemang för HBTQAI+-deltagare. Tävlingen, som hålls i olika europeiska städer varje år, har pågått sedan 1992 och är ett initiativ mot den upplevda diskrimineringen inom idrotten. EuroGames är öppet för alla, oavsett sexualitet och könsidentitet.

- För Malmö är det stort att vi får hit den här typen av evenemang. Allt som kan blåsa liv i, och lyfta frågor, om likabehandling och mänskliga rättigheter är positivt för Malmö. Jag tror att när EuroGames har lämnat oss, så har vi blivit en ytterligare lite mer tolerant och öppen stad, säger Marie Holmberg, Malmö stads projektledare för World Pride och EuroGames.

Arrangemanget kommer ske i samband med World Pride, världens största pridefestival, som arrangeras i Köpenhamn och Malmö 2021. De två arrangemangen kommer att ske parallellt och förväntas stärka varandra eftersom många sannolikt kommer att besöka bägge evenemangen.

–Det kommer att bli som ett enda stort megaevenemang. Vi räknar med att flera tusen personer kommer att besöka EuroGames och World Pride som ska pågå mellan 12-20 augusti 2021, avslutar Marie Holmberg.