3 000 barn samlas på Malmö Live 5-6 april

Den 5-6 april är det dags för barn och unga från hela Skåne att presentera sina innovationer för en hållbar framtid. Karnevalen fyller hela Malmö Live med nästan 3000 entusiastiska innovatörer. InnoCarnival Skåne 2018 är öppet och gratis för alla. Välkommen!

Förskolebarn, elever, studenter, kulturentreprenörer och samarbetspartners från Skåne och Hongkong finns på plats. Årets konferencier är Louise Lindén som nyligen tog emot Kompassrosen av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.

Utställningar

105 innovationer med koppling till de globala hållbarhetsmålen presenteras av elever på grundskolor, gymnasieskolor och studenter. Förskolebarn arrangerar en egen vernissage som en del av karnevalen.

Innovationstävling och prisutdelning

Under karnevalsdagarna presenterar nominerade elever och studenter sina tävlingsbidrag. Vinnarna belönas med studieresor till Haväng och Hongkong. Prisutdelningen sker fredagen den 6 april kl 15.

Skaparverkstad

Prova att programmera flera olika typer av robotar, bli sopdetektiv, designa egna brunnslock och ta en selfie med de globala målen. Kom och testa Virtual Reality, bygg ett vindkraftverk och spela ”Rädda haven”-spelet på storskärm.

Education Lounge

En nyhet på årets karneval är Education Lounge med korta föreläsningar som riktar sig till pedagoger, lärarstudenter och skolledare.

Kultur

Kultur är en viktig del av social hållbarhet. På stora scenen och på pop-up scener runt om på Malmö Live uppträder bland andra SKROT, Barbackas Danskompani, LUR och Kvinnliga Situationen.

Vad är InnoCarnival Skåne

Innovationskarnevalen på Malmö Live 5-6 april avslutar projektet InnoCarnival Skåne 2018. Syftet med projektet är bidra till hållbar utveckling i Skåne och globalt genom att stimulera barns och ungas kreativitet och väcka intresse för hållbarhetsfrågor. På länge sikt ska projektet främja den skånska arbetsmarknaden.

 

På innovationskarnevalen presenterar 3000 barn och unga från hela Skåne sina ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara idéer. På vägen fram till karnevalen har lärare och elever deltagit i kreativa processer i ledning av projektets samarbetspartners.

 

Malmö stad, genom Pedagogisk Inspiration, och Region Skåne är huvudarrangörer för InnoCarnival Skåne. Projektet genomförs i samarbete med ett stort antal skånska kommuner genom Kommunförbundet Skåne, lärosäten och ett flertal andra aktörer. Idén är hämtad från Hongkong som arrangerat en innovationskarneval årligen sedan 2005. Läs mer på innocarnivalskane.se

 

Kontakt: Jenny Kölfors, projektledare, Malmö stad, tfn: 070-810 85 19


Senast ändrad: 2018-03-28 21:10