$left
$middle

Filmer

På den här sidan samlar vi informations- och instruktionsfilmer om tillgänglig video där Malmö stad varit involverade.

Malmö stad har lång erfarenhet av arbete inom området ”Tillgänglig video”. Nedanstående filmer är ett sätt för oss att dela information och kunskap med aktörer inom offentlig sektor, våra leverantörer och andra intresserade.

Utbildning i ”Tillgänglig video”

Utbildningen riktar sig till kommunikationspersonal inom offentlig sektor men även underleverantörer, t ex videoproduktionsblag. Utbildningen går igenom hur man kan skapa tillgänglighet i videofilmer men även i videospelaren. Utöver detta så inkluderar utbildningen även hur man kan arbeta med områden som undertexter, syntolkning, textversion och teckenspråk.

Malmö stads nya videospelare

I den här videon så presenteras funktionerna i Malmö stads tillgängliga videospelare. Det gäller undertexter, syntolkning, textversion och teckenspråk.

Webbinarium om ”Tillgänglig video” - SKL/SKR

Den 16 maj 2019 anordnade Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) ett direktsänt webbinarium om ”Tillgänglig video”.

Webbinarium om ”Tillgänglig video” - FUNKA

Bilden visar framsidan på en presentation med en play-knapp i mitten. En blind kvinna med mörka glasögon porträtteras i bakgrunden och följande text är utskriven - Tillgänglig video. Undertexter, Syntolkning, Teckenspråk.

Tillgänglighetsföretaget FUNKAs webbinarium om ”Tillgänglig video”. Bilden länkar till filmen på YouTube.

”Så funkar tillgänglig video"

På personer, en man och en kvinna, sitter i var sin brun skinnfotölj och har ett samtal. I mitten finns en play-knapp.

”Så funkar tillgänglig video" är en gratiskurs från utbildningsföretaget Moderskeppet. Bilden länkar till Moderskeppets sida om "Tillgänglig video".

sv