Foajén, finalist Gröna Lansen 2020

Foajén, finalist Gröna Lansen 2020, foto: Bojana Lukac

Foajén, finalist Gröna Lansen 2020, foto: Bojana Lukac

Foajén är designad för alla sinnen och inbjuder till både arbete och vila. Detta flexibla kontorshus har på ett föredömligt sätt ett helhetstänk kring utformning, miljö och hälsa.

Foajén

Typ av projekt: Kontor med lokaler i bottenvåningen
Byggherre: Jernhusen
Arkitekt: Fojab Arkitekter
Färdigställt år: 2019
Fastighetsbeteckning: Rallaren 1
Adress: Lokgatan/Neptunigatan, Nyhamnen

Juryns motivering

”Foajén är designad för alla sinnen och inbjuder till både arbete och vila - från entrén, upp genom trapphuset till takterrassen. Detta flexibla kontorshus har på ett föredömligt sätt ett helhetstänk kring utformning, miljö och hälsa. Smart teknik för energi, ventilation och akustik kompletteras med konst- och ljudinstallationer, växtlighet och grönska. Takterrassen, med utsikt över hamnområdet och city, ängar och slingrande träspänger, är en hemlig oas med plats för samvaro och återhämtning. I Foajén står omtanken om människan och hennes välmående på arbetsplatsen i centrum på riktigt.”

Senast ändrad: 2020-09-01 15:50