Regionhuset Skåne på Västra hamnen vinner Årets Stadsbyggnadspris 2011

Fotograf: Bojana Lukac

Årets Stadsbyggnadspris 2011 gick till Regionhuset Skåne på Västra hamnen. Byggherre är Wihlborgs Fastigheter AB med Kari Nissen Brodtkorb AS som arkitekter.

Priset delades ut på Stadsbyggandets dag som i år avhölls på Malmö Börshus. Med dagens pristagare har totalt 38 priser delats ut sedan starten 1982. Kommittén för Årets Stadsbyggnadspris hade också nominerat bostadshuset på Södra Förstadsgatan 63 i klassen för Bostäder. Byggherre här är MKB Fastighets AB och Hylénska gården med SDA Arkitekter som arkitekter.

Årets Skyltpris gick till Juicenmore på Jungmansgatan 12 d på Västra hamnen. Skylttillverkare är Accus Ljusreklam AB i Malmö med Mams HB som beställare.

Årets Gröna Lans gick till kontorshuset Jungmannen, Skeppsgatan 5 med Midroc Property Development som byggherre och arkitekter har varit White Arkitekter, Malmö.
 
Samtliga klassvinnare erhöll Malmö stads diplom och den s k best in show — vinnaren erhöll dessutom en bronsplatta att pryda huset med.

Dagen öppnades med ett inledningsanförande av ordföranden i Stadsbyggnadsnämnden Carina Svensson och stadsbyggnadsdirektör Christer Larsson. Huvudanförandet med titeln Bygga högt? hölls av journalisten och tillika arkitektur och designkritikern Leo Gullbring. Dagen avslutades med sedvanlig visning av de belönade projekten.

Utlåtanden

Pressbilder

Senast ändrad: 2012-02-09 11:17