Publicerad 2019-02-04 15:31

Senast uppdaterad 2019-07-11 11:50

Skicka in förslag till  Stadsbyggnadspriset 2019

Hyllievångskolan belönades med Stadsbyggnadspriset 2018, foto: Bojana Lukac

Hyllievångskolan belönades med Stadsbyggnadspriset 2018, foto: Bojana Lukac

Nu är det dags att ge förslag på projekt som du vill ska belönas med Stadsbyggnadspriset och miljöbyggpriset Gröna Lansen 2019. Skicka in förslag på dina favoriter senast den 31 mars.

Stadsbyggnadspriset belönar värdefulla förbättringar av Malmös stads-och livsmiljö. Gröna Lansen belönar ett miljömässigt hållbart byggande.

Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen kan delas ut till nyproduktion, ombyggnation eller renovering. Det kan vara byggnader, men även detaljer i byggnationen, utemiljöer och hela områden som belönas.

Förslag på projekt ska skickas in senast den 31 mars. För att förslaget ska komma med för bedömning måste projektet vara avslutat.

Prisutdelning på Stadsbyggandets dag

En jury, Kommittén för Stadsbyggnadspriset, gör ett urval av de förslag som kommit in och nominerar finalister till Stadsbyggnadspriset och till Gröna Lansen. På Stadsbyggandets dag i augusti/september tillkännages vem som vinner respektive pris

Om Stadsbyggnadspriset och Gröna Lansen

 

Sedan 1982 delar Malmö stad årligen ut ett stadsbyggnadspris. Stadsbyggnadspriset belönar värdefulla förbättringar av Malmös stads-och livsmiljö. Vid bedömning tittar vi på arkitektonisk kvalitet, hållbarhet, funktion, nytänkande, process, påverkan och betydelse för staden. 

 

Gröna Lansen har delats ut sedan 2001 och belönar ett miljömässigt hållbart byggande, som bidrar till en beständig stadsmiljö och klimatsmart livsstil. Vid bedömning tittar vi på projektets möjligheter för en klimatsmart livsstil, nytänkande, process samt påverkan och betydelse för staden.