Publicerad 16 september 2019

16 september 2019

Lyssna

Skriv ut

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

COPE – kurs för föräldrar

COPE är en föräldrautbildning för dig med barn i åldern 3–12 år som vill stärka relationen till ditt barn samt träffa andra föräldrar. Du behöver inte ha något speciellt problem med dina barn utan bara en önskan att utveckla ditt föräldraskap. Om möjlighet finns rekommenderar vi att båda föräldrarna deltar på kursen.

Just nu letar vi efter tonårsföräldrar som vill gå en COPE-utbildning. Om du är intresserad, skicka e-post till rita.cifliku@malmo.se eller georgina.simicic@malmo.se. Får vi in tillräckligt många intresseanmälningar kan vi starta upp kursen.

Du får nya sätt och verktyg att förstå och bemöta ditt eller dina barn, skapar nätverk och byter erfarenheter med andra föräldrar samt förbättrar relationer inom familjen.

Anmälan

COPE-kursen hålls för föräldrar med barn i olika åldrar och på flera platser i Malmö.

Kursinnehåll

Utbildningen består av gruppträffar tillsammans med kursledare där alla föräldrar delar erfarenheter och utbyter knep för att hantera vardagen med barn. Det kan handla om att ställa rimliga krav, att hantera konflikter eller att få vardagsrutiner att fungera bättre.

Kursen genomförs enligt COPE, The Community Parent Education Program, som kommer från Kanada. COPE-programmet är uppbyggt på ett sätt där man under de första träffarna skapar en grund som hela kursen vilar på. Varje träff får gruppen en ny plan och planerna bygger på vandra (kompletterar varandra), så det är viktigt att du inte missar något.

Kan du inte delta vid första eller andra tillfället kan kursledarna i undantagsfall uppdatera dig. Du kan dock inte hoppa in i en kurs efter tredje kurstillfället.

Kursledarna

Alla våra kursledare har gått COPE kursledarutbildning som Svenska COPE-föreningen tillsammans med upphovsmannen Charles Cunningham har arbetat fram. Kursledarna har varierande yrkesutbildning och lång erfarenhet av familjearbete.