Publicerad 14 november 2019

14 november 2019

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

COPE –föräldrakurs

COPE är en kurs för dig som vill stärka relationen till ditt barn samt träffa andra föräldrar. COPE erbjuds till föräldrar med barn i åldern
3–12 år samt 13-18 år.
Du behöver inte ha något speciellt problem med dina barn utan bara en önskan att utveckla ditt föräldraskap.
Vi rekommenderar att båda föräldrarna deltar på kursen om det
är möjligt.

Du får nya sätt och verktyg att förstå och bemöta ditt eller dina barn, skapar nätverk och byter erfarenheter med andra föräldrar samt förbättrar relationer inom familjen.

Anmälan

COPE-kursen hålls för föräldrar med barn i olika åldrar och på flera platser i Malmö.

Tonårs COPE 13-18 år:

Kursinnehåll

COPE kursen består av gruppträffar tillsammans med kursledare där alla föräldrar delar erfarenheter och utbyter knep för att hantera vardagen med barn. Det kan handla om att ställa rimliga krav, att hantera konflikter eller att få vardagsrutiner att fungera bättre.

Kursen genomförs enligt COPE, The Community Parent Education Program, som kommer från Kanada. COPE-programmet är uppbyggt på ett sätt där man under de första träffarna skapar en grund som hela kursen vilar på. Träffarna bygger på varandra och vid varje tillfälle introduceras en ny strategi. Vi diskuterar utifrån filmklipp från vardagliga situationer och kommer gemensamt fram till lösningar.

Kursledarna

Alla våra kursledare har gått COPE kursledarutbildning som Svenska COPE-föreningen tillsammans med upphovsmannen Charles Cunningham har arbetat fram. Kursledarna har varierande yrkesutbildning och lång erfarenhet av familjearbete.