Publicerad 2019-01-15 16:12

Senast uppdaterad 2019-01-15 16:16

Invigning av mötesplats Lyckan

Fredagen den 11 januari var det invigning av den åttonde mötesplatsen för äldre i Malmö. Cirka 120 personer kom för att äta tårta, dricka bubbel och lyssna på tal.

Lyckan är den åttonde mötesplatsen för äldre i Malmö. Mötesplatsen ligger på Nydalatorget och drivs tillsammans med MKB. Hälsa, vård och omsorg bjöd tillsammans med MKB på rosa prinsesstårta, alkoholfritt bubbel och kaffe eller te. Köerna ringlade långa till en efterlängtad varm kopp till tårtan innan den formella invigningen med bandklippning tog plats.

–Det känns jätteroligt att vi tillsammans med MKB kan öppna den åttonde mötesplatsen i vår förvaltning. Vi kommer att satsa på att skapa ännu fler mötesplatser. Det är viktigt med en plats där man känner sammanhang, kan göra roliga saker och finna nya vänner, säger Gisela Green förvaltningsdirektör hälsa, vård och omsorg.

–Ni seniorer står för trygghet i området och vi vill att ni ska bo kvar. Stabiliteten i området är viktig och unga människor respekterar äldre mer än man tror. Nydala är ett viktigt område och vi vill hjälpa till att skapa livskvalitet, säger Mats Nilsson, förvaltningschef i MKB.

Gisela Green och Mats Nilsson klipper tillsammans bandet under rungande applåder.

Anita Månsson är en av de 120 personerna som kommit till invigningen.

–Det är jättefint att ni öppnar en mötesplats här för det behövs mer saker för oss som är äldre, säger hon.