Publicerad 1 juli 2019

1 juli 2019

Lyssna

Skriv ut

Telefon

070-123 456 78

Telefontider

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Öppettider för besökare

Måndag - torsdag

Kl. 07.00 - 17.00

Fredag

Kl. 07.00 - 16.00

Adress

Malmö stad, 205 80 Malmö 

Världsdagen för psykisk hälsa

Världsdagen för psykisk hälsa i Malmö är en temadag för alla Malmöbor, men särskilt för dig som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa, erfarenhet som närstående eller möter personer med psykisk ohälsa i ditt arbete. Föreläsningarna och utställningarna är kostnadsfria och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Arrangemanget är en årligt återkommande mötesplats för personer med erfarenhet från psykisk sjukdom/ohälsa, anhöriga och yrkesversamma. Under dagen kan du träffa/lyssna på representanter från organisationer, föreningar, forskare och personer med egna erfarenheter. Som vanligt kan du ta del av både utställning och förläsningar.

Temat för året är ”Samverkan på tvären – människan i fokus”.

Kort ur programmet

Programmet för scenen är inte helt klart, men nedan presenterar vi vad som ligger klart så här långt.

  • Moderatorer: Mikaela Jarvinger och Per Granvik
    Mikaela Jarvinger är föreläsare, skribent och kommunikatör inom psykiatriområdet med egna erfarenheter av psykisk ohälsa. Per Granvik arbetar som verksamhetsutvecklare inom vuxenpsykiatrin Malmö-Trelleborg i Region Skåne. Till professionen är han psykiatrisjuksköterska.

  • Personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa/sjukdom (Namn ej klara.)

  • Talare: Anders Lundin
    Anders Lundin är pedagog, idrottsledare, elittränare och före detta förbundskapten i handboll samt certifierad förändringsledare. Hans ämnesområde är kommunikation i alla dess former. Med en gedigen erfarenhet från lagidrott vet han vikten av att lyfta individen för att gynna gruppen, få med hela gruppen och få den att gå åt samma håll.

  • Talare: Per Germundsson Per Germundsson är docent i socialt arbete och universitetslektor vid Malmö Universitet (MAU). Han har mångårig erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering och utbildning för människor med funktionsnedsättning. Under senare år har han allt mer fokuserat, och forskat kring, samverkan mellan professioner och aktörer inom välfärdsstaten.

Tid och plats

Torsdagen den 10 oktober
Malmö universitet, Gäddan, Citadellsvägen 7

Hitta hit

Friskvårdsloppet

Friskvårdsklubben i Malmö arrangerar Friskvårdsloppet i samband med Världsdagen för psykisk hälsa.

Friskvårdsklubben

Friskvårdsklubben på Facebook

Om Världsdagen för psykisk hälsa

Världsdagen för psykisk hälsa infaller den 10 oktober varje år. Den instiftades av World Federation for Mental Health 1992 och är till för att skapa större medvetenhet och förståelse för psykisk hälsa och ohälsa.

Mer om World Federation for Mental Health (WFMH)

Arrangör för Världsdagen i Malmö

I Malmö arrangeras Världsdagen av Lokalt Forum* i samarbete med Region Skåne (Psykiatri Malmö och Primärvården), Integrerad Närsjukvård INM, Folkuniversitetet, Malmö universitet och Malmö stad.

*Lokalt Forum Malmö är ett lokalt nätverk med patient-, brukar- och anhörigföreningar och ingår i Nationell samverkan för psykisk hälsa (NSPH).

Lokalt forum (pdf, 1.9 MB)

Nationell samverkan för psykisk hälsa (NSPH)

Information till utställare

Intressenamälan för brukar- och anhörigföreningar i Malmö som vill delta som utställare på Världsdagen öppnar i augusti/september 2019