Publicerad 2019-04-18 13:28

Senast uppdaterad 2019-04-18 13:31

Malmöfestivalen släpper de första artisterna!

Malmöfestivalen

Det är vår i luften. Dags för Malmöfestivalen att glänta på dörren och presentera sitt första artistsläpp! Seinabo Sey, Jill Johnson, Fricky, Albin Lee Meldau och Kvinnoorkestern med Edda Magnason är några av de artister som är klara för festivalen.

Årets Malmöfestivalen äger rum mellan 9-16 augusti. I vanlig ordning blir det ett brett och varierat program med allt från barnaktiviteter, kultur och gatuartister till mat. Och så musik såklart!

På onsdagen gick festivalen ut med sitt första artistsläpp. Totalt elva akter är hittills klara för Malmöfestivalen: soulpoprösten Albin Lee Meldau, Rickard Söderberg och Malmö Opera som bjuder på allsångskonsert, jazzartisten Amanda Ginsburg, r’n’b-löftet Fricky, folkkära Jill Johnson, hiphopartisten Joy, den helkvinnliga kammarorkestern Kvinnoorkestern som uppträder med Edda Magnason, elektropopartisten Little Jinder, amerikanska singer-songwritern Max Jury, soulstjärnan Seinabo Sey och ett spännande möte mellan svenska jazzsångaren Lina Nyberg och libanesiska artisten Tania Saleh.

Hela artistsläppet finns att läsa här.

Under våren och sommaren släpps hela musikprogrammet på årets Malmöfestivalen i etapper. Även festivalens innehåll inom kultur och mat samt nyheter kommer att släppas.

Vill du hålla koll på vad som händer kan du följa Malmöfestivalen på facebook och instagram. Den sistnämnda kanalen presenterar artisterna med rörlig grafik!