Mediaverkstaden

Förening som ger fotografer, illustratörer, konstnärer, författare och tidskriftsredaktörer tillgång till utrustning inom digital framställning och bearbetning av ljud, bild, video och trycksaker.

Mediaverkstaden har ca 150 medlemmar, både enskilda personer och organisationer, och aktiviteten på Mediaverkstaden är ofta hög. Väldigt många av konst- och fotoutställningarna som visas på gallerier i Malmö med omnejd har producerats på Mediaverkstaden, och åtskilliga tidskrifter, böcker och kataloger redigeras här varje år.

Mediaverkstaden har också utåtriktad verksamhet, och samarbetar bland annat med Malmö stadsbibliotek, Arbetsförmedlingen och Folkuniversitetet. De ingår i nätverket av kollektivverkstäder i Malmö tillsammans med KKV Grafik, KKV Monumental och KKV Textil. Mediaverkstaden driver en webbutik för kulturtidskrifter Tidskriftsbutiken, Sveriges enda försäljningsställe med över 200 kulturtidskrifter.

Verksamheten drivs med ekonomiskt stöd från Statens Kulturråd, Region Skåne och Malmö stad.

Fakta

Föreningen bildades 2010 när Tidskriftsverkstaden Skåne och Digitala Bildverkstaden slogs ihop. Dessa båda hade då funnits sedan 1988 respektive 1997.

Senast ändrad: 2019-07-11 12:01