Publicerad 2019-09-13 11:31

Senast uppdaterad 2019-09-13 11:43

Intern rörlighet utvecklar medarbetare och verksamheterna

KG Zander har jobbat i Malmö stad sedan 2016. Under de senaste tre åren har han hunnit med att arbeta i två olika förvaltningar och flera varierande uppdrag. Han är en av många medarbetare som uppskattar möjligheten till intern rörlighet.

När började du i Malmö stad och varför valde du just Malmö stad som arbetsgivare?

– Det började med att jag skulle studera en kurs på distans och ville kombinera mina studier med ett deltidsarbete. Genom ett tips sökte jag mig till Malmö stad hösten 2016. Då arbetade jag med lönerevision och statistik som HR-konsult. Jag upptäckte snabbt att HR konsult i Malmö stad är något jag ville arbeta vidare med. Därför valde jag att söka en heltidstjänst och samtidigt avsluta mina studier. Ett beslut som jag verkligen inte har ångrat!

Vilka fler olika arbeten har du haft hittills haft i Malmö stad?

– Förutom jobbet som vikarierande HR-konsult blev jag ju tillsvidareanställd HR-konsult och sen har jag vikarierat som enhetschef på HR-avdelningen också. Nu börjar jag mitt fjärde uppdrag, den här gången som sektionschef inom avdelningen som har hand om hemtjänst.

Hur ser du på möjligheten att utvecklas inom Malmö stad?

– Den stora organisationen erbjuder många möjligheter till utveckling, inte minst genom möjligheten att röra sig i organisationen mellan olika uppdrag och arbetsplatser. Det är jag ett bevis på! Här känner jag att jag kan vara med och påverka min egen utveckling framåt.

Vad är nästa steg för dig?

– Fram till årsskiftet vikarierar jag som sektionschef inom Avdelningen för ordinärt boende som har hand om hemtjänsten. Vad jag gör sen har jag ännu inte bestämt. Planen är att gå tillbaka som HR men är inte främmande för att fortsätta som sektionschef om möjlighet ges och finns. Jag vill fortsätta att verka där jag upplever att jag kan vara med och påverka och gärna inom Malmö stad.