Praktisera i sommar!

Du som är född mellan 2002–2005 (16–19 år under 2021) och som är folkbokförd i Malmö, kan söka sommarpraktik hos Ung i sommar. Under fyra veckors praktik får du arbetslivserfarenhet och tjänar samtidigt dina egna pengar.

Anmälan till Ung i sommar

Ung i sommars anmälan är öppen mellan 20 februari till 20 mars. Du kommer då att hitta en länk till anmälan på denna sida.


Hur går det till när jag anmäler mig?

  • Följ länken till Mina Sidor och fyll i dina uppgifter (länken finns på denna sida mellan 20 februari och 20 mars).
  • Fyll gärna i ett mobilnummer som vi kan nå dig på! Ung i sommars system skickar ett SMS, till exempel när en lottning är utförd. Det är viktigt att vi kan nå dig under hela praktiken.
  • När du skickat in din anmälan kommer du att få ett mail, till den mailadress som du fyllt i anmälan. OBS! Mailet är en bekräftelse på att vi mottagit din anmälan. (Om du inte fått ett mail så har inte anmälan gått igenom. Då kan du försöka igen, eller kontakta Ung i sommar, så hjälper vi dig.)

När lottas platserna?

  • Ung i sommar gör en lottning av platserna i april. Om du fyllt i ett mobilnummer, skickar Ung i sommars system ett SMS när en lottning är utförd.
  • När du blivit lottad till en praktikplats kommer du att se denna inne på Mina Sidor. Du måste tacka ja till den erbjudna platsen inom angiven tid för att behålla platsen. OBS! Om du tackar nej, kan du inte söka en plats igen!
  • Du som inte blivit lottad till en plats kan fortsätta att söka praktikplatser under fliken Lediga listan, inne på Mina Sidor. Där fyller Ung i sommar på med platser, som inkommer efter lottningen i april.

Praktikperioder sommaren 2021

Praktikperiod 1: 14 juni - 9 juli

Praktikperiod 2: 12 juli - 6 augusti

När du väljer period, tänk då även på om du till exempel planerar att resa iväg eller att gå i sommarskola, eftersom detta påverkar praktiken om du blir lottad till en plats.

 

Senast ändrad: 2020-10-21 15:20