Malmö Folkets park

Studiebesök Malmö Folkets Park

I Malmö Folkets Park möts människor i alla åldrar hela året. Från att ha varit nedläggningshotat på 1990-talet är parken idag en av Sveriges mest besökta destinationer och en plats som är älskad av malmöborna. Vid ett studiebesök berättar vi gärna mer om denna resa.

Parken drivs av Gatukontorets Stadsmiljöavdelning, men här finns även ett antal arrendatorer som driver sina egna verksamheter. Malmö Äventyrsgolf, Nöjesteatern, Terrariet, Barnens Scen, Amiralen, Far i Hatten och kulturhuset Moriska Paviljongen är några av verksamheterna.

Varje vecka året runt finns det ett brett utbud av arrangemang i Parken, men många kommer även hit för att ha picknick, träffa vänner eller bara ta en promenad.

Studiebesöken kan anpassas efter vad gruppen är intresserad av och går att kombinera med besök hos en eller flera av arrendatorerna. Önskas mat kan vi sätta ihop ett paket tillsammans med någon av restaurangerna i parken.

Förslag på teman under ett studiebesök:

  • Folkpark i tiden. Hur håller man en 120-åring levande utan att bryta helt med traditionen?
  • Mot samma mål. Tretton arrendatorer och en kommunal parkledning som ska hålla samman allt. Hur arbetar man med samverkan?
  • Mötesplats för alla. I Folkets Park firas midsommar och nationaldagen, men även det persiska nyåret, turkiska barndagen och andra internationella högtider. Hur arbetar man aktivt med att skapa en plats som inkluderar alla?
  • Kreativa processer. En folkpark i ständig utveckling kräver ett kreativt arbete. Vi berättar gärna om hur vi arbetar med kreativa processer för att utveckla och förnya inom de kommunala ramarna.

Praktisk info

mötesplats: Stadshuset eller Malmö Folkets Park
längd: Varierar beroende på typ av frågor
typ av studiebesök: Föreläsning eller rundtur utomhus
max antal deltagare: 20 personer för rundtur, annars anpassas besöket efter grupp.

Malmö Folket park webbplats
Malmö Folkets Park på Facebook

Malmö Folkets Park på Twitter
Malmö Folkets Park på Youtube

Gör en bokningsförfrågan

Senast ändrad: 2014-10-21 10:56